Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ.

Την Κυριακή 28-7-2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ιερούργησε και ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου όπου την ημέρα αυτή πανηγυρίζει το παρακείμενο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Ειρήνης Ηγουμένης της Μονής Χρυσοβαλάντου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεολόγος κ. Αντώνιος Κουτεντάκης. Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως του Μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Νικολάου. 

   Το απόγευμα της ίδιας ημέρας μετέβη στην Ιερά Μονή Φανερωμένης Νάξου όπου παρέστη συμπροσευχόμενος στην Ακολουθία του Εσπερινού επί τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μάρτυρος Καλλινίκου κατά την διάρκεια της οποίας ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους. 
   Την Δευτέρα 29/7/2019 εορτή του Αγίου Μάρτυρος Καλλινίκου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας με την ευκαιρία της ονομαστικής του εορτής ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Φιλοτίου Νάξου (γενέτειρα των γονέων του Σεβασμιωτάτου) πλαισιωμένος από τον Ιερό Κλήρο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεολόγος-Φιλόλογος κ. Αντώνιος Κουτεντάκης. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε θερμές ευχαριστίες προς όλους και δέχθηκε τις ευχές του Ιερού Κλήρου, των τοπικών Αρχών και του ευσεβούς λαού της Μητροπολιτικής μας περιφερείας, στους οποίους προσφέρθηκαν πλούσια παραδοσιακά κεράσματα με την φροντίδα των κυριών του Συλλόγου Γυναικών του χωριού και αναμνηστική Εικόνα του Αγίου Καλλινίκου. Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μανώλης Μαργαρίτης, ο Έπαρχος Νάξου και Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαργαρίτης, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Δημήτρης Λιανός, ο πρ. Βουλευτής και Υπουργός κ. Λεονάρδος Χατζηανδρέου, ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, ομ. Καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής κ. Στέφανος Ήμελλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φώτης Μαυρομάτης, ο Αντιδήμαρχος Δρυμαλίας Νάξου κ. Νίκος Σιδερής, ο Λιμενάρχης Νάξου, ο Διοικητής του Α.Τ. Νάξου, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου, εκπρόσωποι των πολιτικών, στρατιωτικών, δικαστικών, εκπαιδευτικών Αρχών του νησιού και της Περιφέρειας, εκπρόσωποι φορέων και Συλλόγων και πλήθος ευσεβών χριστιανών.