Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

Η εορτή του Αγίου Παντελεήμονος στο Κοντοπούλι Λήμνου.


Στην όμορφη και ακριτική Λήμνο τέλεσε σήμερα το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Με την κανονική άδεια και ευλογία του οικείου ποιμενάρχη, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιεροθέου, και εκ προσώπου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ο Θεοφιλέστατος τέλεσε την ετήσια ιερά πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος στο Κοντοπούλι της Λήμνου.
Τον Θεοφιλέστατο πλαισίωσαν ο Πρωτ. π. Κωνσταντίνος Πιθακάκης εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, ο Πρωτ. π. Ηλίας Τζιβίκης εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, ο Πρεσβ. π. Πολυχρόνης Διαμαντόπουλος, εφημέριος της ενορίας και ο διάκονος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, π. Δημήτριος Μανώλης. Στο κήρυγμα του ο κ. Συμεών τόνισε ότι «ο Άγιος Παντελεήμων διαχέει διαχρονικά το έλεος του Θεού μέσα στην ζωή των ανθρώπων και ιδίως των αδυνάτων, των ασθενών, των πονεμένων», ενώ σε άλλο σημείο του λόγου του ανέφερε: «Οικτίρμων και Ελεήμων ο Κύριος,  οικτίρμονες και ελεήμονες και οι Άγιοι Του, άρα οικτίρμονες και ελεήμονες καλούμαστε να είμαστε και οι χριστιανοί, αν θέλουμε να είμαστε στα αλήθεια χριστιανοί και όχι χριστιανοί της βιτρίνας και της εικόνας». Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο κ. Συμεών δεν έκρυψε την συγκίνησή του που για τρίτη συνεχή χρονιά βρίσκεται σε αυτήν την πανήγυρη καί μάλιστα πριν από τρία χρόνια ως πρεσβύτερος είχε τελέσει, τη εντολή του επιχωρίου ιεράρχου, τον αγιασμό των θυρανοιξίων του νεόδμητου Ναού. Επίσης, ο κ. Συμεών αναφέρθηκε με πολύ ζεστά και συγκινητικά λόγια για το πρόσωπο του κ. Παντελή Μπούμπουρα και της οικογενείας του, ο οποίος είναι κτίτωρ του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού και συνάμα μεγάλος ευεργέτης και χορηγός και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, καθώς οι νέες δομές νεολαίας, μουσικής παιδείας και πολιτισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στα Κάτω Πατήσια, θα στεγαστούν σε πλήρως ανακαινισμένο σύγχρονο κτίριο, την χρηματοδότηση του οποίου και την υλοποίηση του έργου ανέλαβε ανιδιοτελώς ο κ. Μπούμπουρας. Τα εγκαίνια μάλιστα της νέας δομής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019, στις 18:00 μμ, υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος κ. Συμεών υπέβαλε τα υιικά του προσκυνήματα και έλαβε την ευχή του πολιού και πολυσεβάστου Μητροπολίτου Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιεροθέου.