Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Χειροτονία Νέου Αμίσθου Κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως μας (Φωτό & Video).

Από αισθήματα χαράς και συγκινήσεως πλημμύρησαν οι πιστοί του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου βιώνοντας το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και το γεγονός της  Χειροτονίας του Νέου Διακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως μας Μοναχού π. Εφραίμ Πανταζίδη, αδελφού της Ιεράς Μονής Αγάθωνος,  ο οποίος συγκαταλέγεται κι’ αυτός εις τον κατάλογο των αμίσθων Κληρικών της τοπικής μας Εκκλησίας.

            Στον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, ο οποίος  κατόπιν προηξήρχε της λαμπρής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας συμπαραστατούμενος από: τους Ιεροκήρυκες της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αρχιμ. π. Άνθιμο Νεραντζή και π. Βαρθολομαίο Κάσση, τον Ιερομόναχο της Ιεράς Μονής Αγάθωνος Αρχιμ. π. Αγάθωνα Κατερνόπουλο, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως μας π. Νεόφυτο Ραφαηλίδη, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Λαμίας π. Παναγιώτη Σερέτη, τον Εφημέριο της Ενορίας Αγίου Γεωργίου Μεγάλης Βρύσης π. Αριστείδη Πανταζίδη, ο οποίος τυγχάνει πατήρ κατά σάρκα του Νέου Διακόνου και τον Αρχιδιάκονό του π. Ευστάθιο Κατόπη.
            Οι Ιερές Ακολουθίες μετεδόθησαν απευθείας από τον Τηλεοπτικό Σταθμό «Star Κεντρικής Ελλάδος» και τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως μας (89,4 fm) και έτσι στην μεγάλη αυτή  χαρά και ευλογία είχαν την ευκαιρία να μετάσχουν χιλιάδες ακόμη πιστοί απ’ όλο τον κόσμο.
            Ο π. Εφραίμ εις τον σύντομο λόγο του ευχαρίστησε από καρδιάς τον Ποιμενάρχη μας, διότι από την παιδική του ηλικία τον αγκάλιασε ως στοργικός πατέρας και τον ενέπνευσε εις τον δρόμο της Ιερωσύνης συνεχίζοντας  αδιαλείπτως να τον στηρίζει παντοιοτρόπως. Ευχαρίστησε τον Γέροντά του Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγάθωνος Αρχιμ. π. Γερμανό Γιαντσίδη, ο οποίος λόγω προγραμματισμένης υποχρέωσης ευρίσκεται εκτός Ελλάδος, τους γονείς του π. Αριστείδη και την πρεσβυτέρα μητέρα του, τα αδέλφια του και όλους εκείνους που συνετέλεσαν ώστε ο παιδικός του πόθος να πραγματοποιηθεί.
            Τέλος εμνημόνευσε και ευχαρίστησε τον πνευματικό του πατέρα  μακαριστό Καθηγούμενο π. Δαμασκηνό Ζαχαράκη ευχόμενος για την ανάπαυση της ψυχής του και  εζήτησε τις προσευχές όλων, ώστε να αναδειχθεί άξιος διάκονος της Εκκλησίας και του πιστού λαού.
            Ο Ποιμενάρχης μας με εμφανή την συγκίνηση απηύθυνε πατρικούς λόγους νουθεσίας προς τον π. Εφραίμ σημειώνοντας χαρακτηριστικά:
            « Σήμερα αγαπητό μου παιδί η Μητρόπολις μας έχει χαρά, διότι άλλο ένα πνευματικό μας παιδί αξιώνεται του Μυστηρίου της Ιερωσύνης. Ο Κύριος μας στο ευαγγέλιο εκάλεσε τους πρώτους του μαθητές και αυτό το γεγονός συνδέεται  με την δική σου χειροτονία διότι και εσύ σήμερα καλείσαι να γίνεις  ένας μαθητής του Χριστού και ένας πιστός στρατιώτης της Εκκλησίας μας.
            Ο Ευαγγελιστής Λουκάς μας είπε ότι οι μαθητές στο κάλεσμα του Κυρίου απάντησαν ως εξής: «ἀφέντες ἅπαντα ἠκολούθησαν αὐτῷ». (Λκ ε΄ , 11). Αυτό να κάνεις κι’ εσύ παιδί μου να δοθείς ολοκληρωτικά εις τον Χριστό και εις το έργο της Εκκλησίας.
            Εκ βρέφους τα Ιερά γράμματα οίδες. Είσαι ένα πνευματικό παιδί του αγίου Μεγαλομάρτυρος Εφραίμ του θαυματουργού, ο οποίος θα σε σκεπάζει και θα σε προστατεύει  σε όλη σου την ζωή. Το πρόσωπο εκείνο που θα σε εμπνέει στην διακονία σου είναι του Μεγάλου Αρχιερέως Χριστού.  Μην φοβηθείς ποτέ και μη δειλιάσεις. Η εποχή που ζούμε είναι δύσκολη. Έχει περάσει στην συνείδηση του κόσμου  ένα μοντέρνο καταστροφικό πνεύμα που λέγεται εκοσμίκευση. Εμείς ζούμε στον κόσμο αλλά δεν είμαστε εκ του κόσμου. Δεν μπορούν οι άνθρωποι της Εκκλησίας να εφαρμόσουν τις μεθόδους της αμαρτίας. Όποιος είναι φίλος του κόσμου είναι εχθρός του Θεού και γι’ αυτό οι Ιερείς είναι σημεία αντιλεγόμενα για τον κόσμο. Δυστυχώς ευρισκόμαστε σε μία κατάσταση ιδεολογικής πολεμικής σύρραξης, αλλά δεν κάνουμε πίσω. Οι κληρικοί είναι αυτοί που πάντοτε στις δυσκολίες υψώνουν πρώτοι το ανάστημά τους και την Σημαία της Πατρίδος μας και εσείς οι πιστός λαός, ακολουθείται.
            Δοξάζω τον Θεό αδελφοί μου,  που μας δίδει τέτοιες χαρές και έρχονται κι’ άλλες. Ετοιμάζονται πολλά ακόμη παιδιά και σύντομα θα χειροτονηθούν και έχουν πλήρη επίγνωση ότι θα είναι άμισθοι. Δεν θα αφήσουμε τις Εκκλησιές μας να ερημώσουν. Στέλνει ο Θεός εργάτας εις τον αμπελώνα του και να είστε βέβαιοι ότι δεν θα μας εγκαταλείψει».
            Ακολούθησε σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης η εις Διάκονον χειροτονία του π. Εφραίμ απάντων αναφωνούντων το Άξιος!
            Τέλος κατά  την διανομή του αντιδώρου, οι πιστοί ευχήθηκαν εις τον Νέο Διάκονο και σε όλους  εκ μέρους της οικογενείας του π. Εφραίμ εδόθη το καθιερωμένο γλυκό καθώς και κουφέτα όπως ορίζει η παράδοση ,όταν πρόκειται για χειροτονία Ιερομονάχου.
Φωτό imfth και Δημήτριος Ανάγνου.