Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ.

Θεία λειτουργία για την εορτή της μετάστασης του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Ναύπλιο (βίντεο)
 Την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018 που η Εκκλησία μας εορτάζει τη μετάσταση του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου, τελέσθηκε μεγαλοπρεπώς η θεία λειτουργία Ιερουργούντος του αρχιμανδρίτη Χρυσοστόμου Καλαθά, από την Μητρόπολη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως στον ομώνυμος δημοτικό Ιερό Ναό του Αγίου στην Πρόνοια Ναυπλίου. 
Την παραμονή της εορτής, Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μέτ΄ Αρτοκλασίας. Φέτος στον πανηγυρικό εσπερινό καθώς και στην θεία λειτουργία έψαλλε ο πρωτοψάλτης του Ιερού ναού Εισοδίων της Θεοτόκου Νέας Φιλοθέης και χοράρχης του Βυζαντινού χορού '' Ψαλτικής Διάκονοι'' ,Ιωάννης Τσούνης.
Στην πόλη του Ναυπλίου και συγκεκριμένα στην συνοικία Πρόνοια, υπάρχει η εκκλησία του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου ,πρόκειται για μία ιστορική εκκλησία που κτίσθηκε με απόφαση της συνέλευσης των Ελλήνων μετά τον θάνατο του πρώτου κυβερνήτη της Ελεύθερης Ελλάδος ,Ιωάννη Καποδίστρια τον Οκτώβριο του 1831.
Το 1909 το σωματείο της αδελφότητας των κουρέων Ναυπλίου και Πρόνοιας εκπλήρωσε το τάμα αυτό και έφτιαξε την εκκλησία αφιερωμένοι όπως είχε προγραμματιστεί στον Ιωάννη Καποδίστρια.
Ο ναός αφιερώθηκε στον Ιωάννη τον Θεολόγο ,τον Ευαγγελιστή της αγάπης και χτίσθηκε εκεί που άλλοτε ήταν η έπαυλη του πρώτου κυβερνήτη στο πάρκο του Αγίου Ιωάννη, όπως λέγεται σήμερα στην Πρόνοια.
 Ο ναός όσο και ο περιβάλλον χώρος ανήκει στον Δήμο Ναυπλίου και υπεύθυνος επίτροπος είναι ο αντιδήμαρχος και πρωτοψάλτης Κωνσταντίνος Ρούτουλας, ο οποίος προσπαθεί να κάνει το καλύτερο δυνατό για το ναό.