Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης στην τελετή έναρξης του Συνεδρίου με θέμα '' Ημέρες Φυσιολογίας στη Μάνη''.

Στην τελετή έναρξης του Συνεδρίου με θέμα ‘’Ημέρες Φυσιολογίας στη Μάνη’’ παρευρέθηκε χθές το βράδυ στο ξενοδοχείο ‘’Belle Hellene’’ στο Βαθύ Γυθείου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’.
Το συνέδριο που δι
οργανώνει η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικότερα το Εργαστήριο Φυσιολογίας με Δ/ντη τον καθηγητή κ. Μιχ. Κουτσιλιέρη, ο Δήμος Ανατολικής Μάνης και το Κ.Υ. Αρεόπολης συγκεντρώνει κάθε χρόνο στη Μάνη σπουδαίους καθηγητές και ερευνητές της ιατρικής καθώς και φοιτητές, ενώ τα συμπεράσματα που προκύπτουν μετά τις εισηγήσεις είναι ιδαίτερα σημαντικά.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κατά το σύντομο χαιρετισμό του είπε: ‘’Πολλάκις στην Αγία Γραφή γίνεται λόγος για το σώμα του ανθρώπου. Είναι δημιούργημα του Θεού, καλλιτέχνημα του Πλάστη μας. Συναντάμε στην Αγία Γραφή τις λέξεις, όργανα του ανθρωπίνου σώματος οπως καρδιά, κεφαλή, οφθαλμοί, ώτα, ακόμα και ιδρώς και θρίξ, στόμα, οδόντες, οστά, χείρες, πόδες, κοιλία κ.α. Σ’ αυτά κρύπτονται βαθύτατες θεολογικές έννοιες και τα μηνύματα είναι πνευματικά.
Για παράδειγμα οι φράσεις: ‘’Μακάριοι οἱ καθαροί τῇ καρδίᾳ ὅτι αὐτοί τόν Θεόν ὄψονται’’ ή ''ὁ ἔχων ὦτα ἀκούειν ἀκουέτω’’ ή ''ὁ πιστεύων εἰς ἐμέ, ποταμοὶ ἐκ τῆς κοιλίας αὐτοῦ ρεύσουσιν ὕδατος ζῶντος’’ ή ‘’λύχνος τοῖς ποσί μου ὁ νόμος σου’’ αλλά και ‘’ὁ βρυγμὸς τῶνὀδόντων’’ και ''ἥψατο τῶν ὀφθαλμῶν’’.
Η ιατρική, λοιπόν, επιστήμη που ασχολείται κατ’ εξοχήν με το σώμα, την φυσιολογία του ανθρώπου, τις ασθένειες και αγωνίζεται και προοδεύει για να βρεί τις κατάλληλες θεραπείες και να έλθει στον άνθρωπο το πολύτιμο αγαθό της υγείας έχει απόλυτη σχέση και με την υγεία της ψυχής, την πνευματική ευεξία, την θεώρηση του όλου ανθρώπου, τελικά, ως ψυχοσωματικής οντότητας.
Γι’ αυτό θρησκεία και επιστήμη δεν συγκρούονται. Συνεργάζονται, για το καλό του ανθρώπου. Ειδικότερα ιατρική και εκκλησιαστική ποιμαντική κυρίως στα νοσοκομεία μας είναι ενα σπουδαίο κεφάλαιο άξιο πολλή ς προσοχής.
Το σώμα, συνεπώς, ως λέγει ο Απ. Παύλος είναι ‘’ναός του Αγ. Πνεύματος’’ και με αυτή την ιερότητα και αξιοπρέπεια να το διακονείτε. Σεις οι ιατροί, σπουδάσατε το ανθρώπινο σώμα αφού πρώτα δοξάσατε τον Δημιουργόν Θεόν.''
Το παρόν μεταξύ άλλων έδωσαν η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας κα Τζανετέα, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Ανατολικής Μάνης κ. Τσιριγώτης, ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σφηκάκης πλήθος καθηγητών και φοιτητών της ιατρικής.