Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΟΣΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ-ΠΑΝΑΓΗ ΜΠΑΣΙΑ 2018





Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στη Λέρο η μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Παϊσίου-Παναγή Μπασιά.


ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ
Την Τετάρτη 6 Ιουνίου, στο ομώνυμο παρεκκλήσι του Οσίου Παϊσίου – Παναγή Μπασιά, στην περιοχή «Γερμανός» της νήσου Λέρου, που ανήγειρε η ευσέβεια της οικογενείας Δημητρίου και Άννης Αναστασίου, ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Παϊσίου, και την συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της νήσου.
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ:



Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Μητροπολίτης εμοίρασε άρτο και παραδοσιακούς λουκουμάδες στο εκκλησίασμα. 
 

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Το πρωί της Πέμπτης 7-6-2018, στον ίδιο Ναό, ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Τόσο κατά τον Εσπερινό, όσο και κατά την Θεία Λειτουργία τον Θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης μας αναφερθείς στον βίο του Οσίου Παϊσίου-Παναγή Μπασιά, εξαίροντας την μορφή και το πλούσιο πνευματικό και κοινωνικό έργο του Οσίου.

Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε τον ιερό κλήρο, τους ιεροψάλτες, οι οποίοι έψαλαν με ιδιαίτερο βυζαντινό ύφος, αλλά και το εκκλησίασμα που του ευχήθηκαν «έτη πολλά».

Τόσο κατά τον Εσπερινό όσο και κατά την Θεία Λειτουργία, είχαν κατακλύσει τον ευπρεπισμένο και σημαιοστολισμένο Ναό, ο Δήμαρχος κ.Μιχ.Κόλιας, ο Έπαρχος κ.Ι.Θεμέλαρος, ο αντιδήμαρχος κ.Ι.Σοροκάκης, ο Δημ.Σύμβουλος κ.Γ.Ζουμπούλης, και πλήθος ευσεβών προσκυνητών, οι όποιοι τίμησαν την εορτή του Οσίου, αλλά και τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου μας, ο οποίος χάριτι Θεία φέρει το όνομα του Οσίου Πατρός Παϊσίου του εν Ληξουρίω Κεφαλληνίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, οι κτήτορες παρέθεσαν παραδοσιακά γλυκίσματα και καφέ. Ο Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τους κτήτορες και τους ευχήθηκε όπως «Κύριος ο Θεός, δια πρεσβειών του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Παϊσίου, χαρίζη πλούσια τα αγαθά Του».

Επιμέλεια-Φωτογραφίες-βίντεο:   Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως.