Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΝ ΒΟΥΝΕΝΟΙΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ ΤΟΥ ΜΙΣΤΡΟΥ.

Με αναστάσιμη λαμπρότητα εορτάστηκε την 9η Μαΐου 2018 η απόδοσις της Μεσοπεντηκοστής και η μνήμη του Αγίου Οσιομάρτυρος Νικολάου του εν Βουνένοις, στο ομώνυμο γραφικό Εξωκκλήσι στον Οικισμό του Πλατάνου του Δ.Δ. Μιστρου Διρφύων, μέσα στην μαγευτική πευκόφυτη τοποθεσία, όπου το έαρ μυρίπνοο ευωδιάζει μέσα από  την δημιουργία του θεού και το τρεχούμενο νερό ποτίζει την δίψα του κάθε πιστού.

 Λίαν πρωΐ τελέσθηκε ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στην οποία συλλειτούργησαν ο Σακελ. π. Δημήτριος Αργύρης, Εφημέριος Άνω Βάθειας και ο Πρεσβ. π. Βασίλειος Μπισμπιρούλας, Εφήμεριος Πούρνου Διρφύων.

Προσήλθαν πολλοί πιστοί από τον Μίστρο, την Σέττα, την Ερέτρια και τα περίχωρα, για να τιμήσουν τον εορτάζοντα Οσιομάρτυρα Άγιο Νικόλαο, επικαλούμενοι τις πρεσβείες του στον Θεό και  μεταλαμβάνοντας των Αχράντων Μυστηρίων.

Προ της Απολύσεως τελέσθηκε η  Αρτοκλασία και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας μοιράστηκε ευλογημένο φαγητό στους πιστούς.

Ανταπόκριση-Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης.

κλικ στα σχήματα