Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Το in.gr Mail

Μετά την 15 Φεβρουαρίου σταματά την λειτουργιά του

Εμείς θα συνεχίσουμε με το nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018

Εορτή Αγίας Γλυκερίας και "Ελευθέρια" Αλεξανδρουπόλεως.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εορτή Αγίας Γλυκερίας 
και "Ελευθέρια" ΑλεξανδρουπόλεωςΕορτή Αγίας Γλυκερίας 
Την Κυριακή 13 Μαΐου, εορτὴ της τοπικής μας Αγίας μεγαλομάρτυρος Γλυκερίας, πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερὸς Ναὸς στα Λουτρὰ Τραϊανουπόλεως. Το Σάββατο 12 Μαΐου το απόγευμα και ώρα 6.30' θα τελεσθεί ο Μέγας Αρχιερατικὸς Εσπερινὸς με αρτοκλασία από τον Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο. Ανήμερα της εορτής, την Κυριακή του Τυφλού 13 Μαΐου θα τελεσθεί η Αρχιερατικὴ Θεία Λειτουργία απὸ 7.00'-10.00' από τον Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο.

«Ελευθέρια» Αλεξανδρουπόλεως
Την Δευτέρα 14 Μαΐου η Αλεξανδρούπολη εορτάζει την 98η Επέτειο των «Ελευθερίων» της και της ενσωματώσεώς της στον εθνικό κορμό της Πατρίδος μας και όλοι μας αναπέμπουμε τις δεήσεις και τις ευχαριστίες μας στην Παναγία την Ελευθερώτρια. 

Φέτος τις εορτές των «Ελευθερίων» θα τιμήσει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, ενώ έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν στις εκκλησιαστικές τελετές οι Σεβ. Μητροπολίτες Ξάνθης κ. Παντελεήμων και Φιλίππων κ. Στέφανος.

Την Κυριακή 13 Μαΐου το απόγευμα στις 7.00' μ.μ. θα τελεσθεί στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου ο Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός και αμέσως μετά στις 8.45' μ.μ. η Λιτάνευση της εικόνος της Παναγίας της Ελευθερωτρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλεώς μας.

Την Δευτέρα 14 Μαΐου το πρωί από 7.00'-10.30' θα τελεσθεί στον Μητροπολιτικό Ναό η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και αμέσως μετά η επίσημη Δοξολογία των «Ελευθερίων» παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως.