Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 22 Μαΐου 2018

1983 – 2018: 35 χρόνια τμήματα Παραδοσιακών χορών Ενορίας Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

 

Τα τμήματα παραδοσιακών χορών της ενορίας Ευαγγελιστρίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς υφίστανται από το 1983, συμπληρώνοντας φέτος 35 χρόνια συνεχούς λειτουργίας τους.
Η πρώτη τους παρουσία ήταν στις 22 Μαΐου 1983 στη Γιορτή Νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στο Βεάκειο Θέατρο κι από τότε η πορεία τους είναι ξεχωριστή.
Όλα αυτά τα χρόνια, προσέγγισαν το ενδιαφέρον 2.177 ατόμων ηλικίας 5 ετών και άνω, που χωρισμένα ανά ηλικία και επίπεδο γνώσεων πάνω στο χορό, διδάσκονται χορούς από όλη την Ελλάδα με πολλή αγάπη και μεράκι.
Τα τμήματά χορού συνολικά έχουν πραγματοποιήσει 317 χορευτικές εμφανίσεις.
Εκτός των ενοριακών εκδηλώσεων έχουν συμμετοχή στις εκδηλώσεις της Μητροπόλεώς Πειραιώς και σε άλλες εκδηλώσεις στην Ελλάδα, προσκεκλημένα από τις οικείες Μητροπόλεις ή άλλους φορείς. Χαρακτηριστικά είναι τα 28 ταξίδια τους με τις αντίστοιχες χορευτικές εμφανίσεις εκτός του λεκανοπεδίου Αττικής σε Κιλκίς, Τεγέα, Ναύπακτο, Πάτρα, Κύμη, Κεφαλονιά, Λευκάδα, Κάρπαθο, Βόλο, Αγιά Λάρισας, Αλεξανδρούπολη, Γιάννενα, Πάρο, Σαντορίνη, Ανάφη και Σάμο ενώ δεν έλειψε και η τηλεοπτική τους εμφάνιση.
Σταθμός στην πορεία των χορευτικών τμημάτων της Ευαγγελίστριας είναι τα δύο ταξίδια τους στο εξωτερικό.
Το 1οείναι η συμμετοχή τους στο φεστιβάλ της Ραμάλα της Παλαιστίνης και το Ισραήλ το 1998 και το 2οέγινε το 2004 στη Λεμεσό της Κύπρου
Ξεχωριστή ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ έλαβαν το 2010 στο Διαγωνισμό Έκφρασης & Δημιουργίας Νέων με τίτλο «Κάτω από τον ίδιο ουρανό» της Συνοδικής Επιτροπής Παιδείας της Εκκλησίας της Ελλάδος, με τις διακρίσεις «ΣΚΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ».
Στην ενορία λειτουργεί και βεστιάριο εξοπλισμένο με περισσότερες από 150 παραδοσιακές φορεσιές από την ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα.
Στην Ευαγγελίστρια του Πειραιά γίνεται προσπάθεια να βιώσουν στα μέλη των τμημάτων χορού την ελληνορθόδοξη παράδοσή μας κι απ΄ ότι φαίνεται ο χορός γερά κρατεί …!