Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 22 Απριλίου 2018

14ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΕΔΔΥΠΠΥ.



Στο Διδυμότειχο φιλοξενήθηκε το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών πόλεων, το διήμερο 20-21 Απριλίου ε.έ., με συνδιοργανωτές την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε) και τον Δήμο Διδυμοτείχου.
Κατά την έναρξη του Συνεδρίου τους συνέδρους χαιρέτησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρ.Πατσουρίδης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γεώρ. Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παν. Κουρουμπλής, ο Περιφερειάρχης Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης Χρ. Μέτιος, οι παρόντες Βουλευτές Αν. Δημοσχάκης, Αναστ. Γκαρά και Γεώρ. Καίσας, ο Γεν. Γραμματεύς Πολιτικής Προστασίας Ιω. Καπάκης και ο εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου Ανδ. Παπανδρούδης.
Ο Σεβασμιώτατος στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Για τον πιστό άνθρωπο είτε γιατρό, είτε ασθενή, η γιατρειά αποτελεί υπενθύμιση μιας  άλλης ποιότητας ζωής, αλλά και μιας άλλης ποιότητας σχέσεων. Διότι, όπως η ζωή ξαναβρήκε την αθανασία στο πρόσωπο του Χριστού, που θανάτωσε τον θάνατο με την θυσιαστική Του αγάπη, έτσι και η δική μας ζωή παίρνει νόημα και ανασταίνεται κάθε στιγμή με μια αντίστοιχη αγάπη, που ξέρει να υποτάσσει το «εγώ»  στις ανάγκες του «εσύ» και να φθάνει μέχρι τη θυσία για τη σωτηρία του κάθε «πλησίον». Ο δρόμος προς μια αιώνια υγεία είναι η αγάπη. «Κραταιά ὡς θάνατος ἡ ἀγάπη», θυμίζει ο ιερός ψαλμωδός (Ασμ., 8,6). Σε τέτοιου είδους ανάγκες αναδεικνύεται το μεγαλείο του γιατρού. Η προσφορά του δίδει μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή του ασθενούς να συνεχίσει να ανθίζει και να δίνεται. Αν τώρα και ο ίδιος έχει προσδώσει στο έργο του αυτή την ευρύτερη διάσταση πίστης και αγάπης, θα υπάρξει για τον ασθενή γιατρός, όχι μόνο σώματος αλλά και ψυχής. Διότι όλοι πλέον γνωρίζουν, και περισσότερο όλων οι γιατροί, πως η υγεία είναι ψυχοσωματική. Όση ανάγκη έχει το σώμα το άγγιγμα της διάγνωσης, τόση ανάγκη έχει η ψυχή το άγγιγμα της παρηγοριάς. Όση ανάγκη έχει το σώμα  την φαρμακευτική υποστήριξη, τόση ανάγκη έχει η ψυχή την ανθρώπινη συμπαράσταση. Όσο το σώμα διψάει για υγεία, τόσο η ψυχή διψάει για αγάπη και ελπίδα. Είναι τότε η στιγμή, που ο γιατρός, από επιστήμονας υγείας, γίνεται οδηγός ζωής που δίνει μαρτυρία μιας Θεϊκής φιλανθρωπίας, άνθρωπος που ελεεί τα πάντα, και σώμα και ψυχή, δηλαδή άνθρωπος κυριολεκτικά παντ-ελεήμων. Είναι τότε η στιγμή, που από γιατρός, γίνεται «ιαματικός», μιμητής του αθλοφόρου Αγίου και Ιαματικού Παντελεήμονος και των λοιπών αγίων αναργύρων και θαυματουργών ιατρών αγίων. Αληθινός μάρτυρας ζωής με χαμόγελο και ανθρωπιά».
Στα πλαίσια του Συνεδρίου, παρουσία των επισήμων, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τα εγκαίνια της πρόσφατα ανακαινισθείσης Πινακοθήκης Διδυμοτείχου και της νέας δομής του Κέντρου Ενημέρωσης – Πρόληψης (ΚΕΠ) Υγείας της πόλης.