Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΧΙΛΛΙΟ.



»ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΥΞΗ»


Ο Κατανυκτικός Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Άγιο Αχίλλιο Λαρίσης.



Με πολλή μεγάλη την συμμετοχή του χριστεπωνύμου πληρώματος της Λαρισαϊκής Εκκλησίας, τελέσθηκε την Κυριακή της Τυρινής 18 Φεβρουαρίου 2018, το απόγευμα, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου στην Λάρισα.
Ο πρώτος κατανυκτικός εσπερινός της Συγχωρήσεως, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου, ο οποίος ανέγνωσε στο τέλος της ιεράς ακολουθίας την συγχωρητική ευχή στους πατέρες και τους συγκεντρωμένους πιστούς και ζήτησε συγγνώμη από όποιον άθελά του επίκρανε ή στενοχώρησε. Στην επίκαιρη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος, αναφέρθηκε στην άσκηση, η οποία πρέπει να διακατέχει όλη την επίγειο ζωή μας και ιδιαίτερα την κατανυκτική αυτή περίοδο, ώστε από την βραχύτητα της παρούσης ζωής να φτάσουμε στην αιωνιότητα. Συγκεκριμένα είπε ακόμη, ότι η παρούσα ζωή είναι κόπος και μόχθος ενώ η μέλλουσα έχει βραβεία και αμοιβές, η παρούσα ζωή πέλαγος, ενώ η μέλλουσα λιμάνι. Ο ορθόδοξος χριστιανός πρέπει λοιπόν να αναζητά την κατάνυξη και όχι την άνεση διότι μετα ανέσεως κανείς δεν κερδίζει την ουράνια βασιλεία. Ευχήθηκε δε σε όλους καλό στάδιο και ευλογημένη η αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή.