Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Η ΣΑΜΟΣ ΕΟΡΤΑΣΕ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.

  20180211 191857

H Ιερά μας Μητρόπολις μας με αφορμή την εορτή των αγίων Αποστόλων Ακύλα και Πρίσκιλλας, προστατών της Ορθόδοξης οικογένειας και στα πλαίσια των Συνάξεων Γονέων διοργάνωσε στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως στο Καρλόβασι την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου το απόγευμα ενδιαφέρουσα ομιλία από τον Αρχιμ. π. Χρυσόστομο Μαϊδώνη , Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού και Αγίου Όρους, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα:
"Η οικογενεια σε εξέλιξη ". Την ομιλία έκλεισε Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Ευσέβιος , ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τον π. Χρυσόστομο , αναφέρθηκε στη θυσιαστική σχέση του Χριστού με την Εκκλησία, όπως μας πληροφορεί ο Απ. Παύλος, και την προέβαλε ως πρότυπο ζωής στη σχέση μας με τον/την σύζυγο, τα παιδιά και το συνάνθρωπο. Τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου ο π. Χρυσόστομος μίλησε στην Ιερατική σύναξη με θέμα « Όπου υπάρχουν Άγιοι δεν υπάρχουν αιρετικοί» . Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Βαθέως τελέσθηκε Αρχιερατικός εσπερινός προς τιμήν των αγίων Αποστόλων χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ Ευσεβίου , ο οποίος μετά από μια σύντομη αναφορά στον βίο και την πολιτεία των Αγίων Αποστόλων Ακύλα και Πρίσκιλλας έλαβε τον λόγο ο Πανοσιολογιώτατος π. Χρυσόστομος αναπτύσσοντας το Θέμα « Η οικογένεια σε εξέλιξη » . Την επομένη ημέρα , Τρίτη 13 Φεβρουαρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό τελέσθηκε πανηγυρικός όρθρος και στη συνέχεια Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Χρυσοστόμου Μαϊδώνη ο οποίος ομίλησε επίκαιρα. Πλήθος χριστιανών μας συμμετείχε στις ανωτέρω εκδηλώσεις.