Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος στις Μπενίτσες.

 
IMG_0199.JPG
 
Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητρπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στις Μπενίτσες.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή της ημέρας, σημειώνοντας ότι η Χαναναία γυναίκα, που η κόρη της πειραζόταν από δαιμόνια, ανέκραξε «”ελέησόν με Κύριε, υιέ Δαυϊδ”, δείχνοντας με αυτόν το τρόπο ότι εκείνη είναι υπεύθυνη, λόγω των αμαρτιών της, για την κατάσταση του παιδιού της και ζητά το έλεος του Κυρίου μας.
Αν και ήταν ειδωλολάτρισσα, μέσα στην καρδιά της υπήρχε πίστη και ταπείνωση και έτσι αναγνώρισε αμέσως τον Ιησού Χριστό. Η  πίστη της αυτή, όπως της είπε και ο Κύριός μας, θεράπευσε την κόρη της.
Επιπλέον ο Μητροπολίτης Κερκύρας τόνισε ότι στη σημερινή εποχή δυστυχώς οι γονείς έχουν την αντίθετη συμπεριφορά. Τα λάθη και τις αστοχίες τις δικές τους, τις προβάλλουν στα παιδιά, κατηγορώντας τα, δημιουργώντας έτσι  εντός της οικογενείας εντάσεις. Λείπει τόσο η πίστη προς τον Τριαδικό Θεό, όσο και η ταπείνωση.
Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε να οπλιστούμε όλοι μας με πίστη και να τοποθετήσουμε μέσα στην καρδιά μας το Χριστό, διότι Εκείνος είναι η απαντοχή μας και η σωτηρία μας.  
 
IMG_0207.JPG
                                                                                                        
 
IMG_0209.JPG
                                                                                                 
 
IMG_0213.JPG
                                                                                     
 
IMG_0217.JPG
 
IMG_0219.JPG