Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Εορτή Τριών Ιεραρχών και χειροτονία εις διάκονον π. Κωνσταντίου (Αλεξάνδρου) Λυκίδη.

Το πρωί της Δευτέρας 30 Ιανουαρίου τελέσθηκε στους Ναούς της Μητροπόλεώς μας η μνήμη των Προστατών της Ελληνικής Παιδείας και των Γραμμάτων, Αγίων Τριών Ιεραρχών, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου.


Σε πολλές ενορίες των πόλεων και των κεντρικών χωριών της Μητροπόλεώς μας την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν οι μαθητές των σχολείων της περιοχής. Ο κεντρικός εορτασμός τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Αλεξανδρούπολη, όπου παρουσία πλήθους κόσμου και των Προϊσταμένων των Διευθύνσεων Εκπαιδεύσεων του Νομού και του Βουλευτού κ. Δημοσχάκη τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της εορτής των Τριών Ιεραρχών.

Στον Όρθρο της εορτής χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, ο οποίος προέξήρχε και της Θείας Λειτουργίας συλλειτουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η εις διάκονον χειροτονία του κ. Αλεξάνδρου Λυκίδη, συμπολίτου μας και πτυχιούχου Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στην ομιλία του ο χειροτονούμενος αναφέρθηκε στην αγάπη του προς την Εκκλησία και τον πόθο του να ιερωθεί και ευχαρίστησε τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας για την μεγάλη του συμπαράσταση στην κλήση της αφιερώσης στην Εκκλησία. Ο Σεβ. Γέρων Δέρκων αντιφώνησε τον χειροτονούμενο και αναφέρθηκε στην κλίση και κλήση που πρέπει να έχει κάθε άνθρωπος που επιθυμεί να αφιερωθεί, ενώ μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου.

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος, ο οποίος απευθύνθηκε στον χειροτονούμενο Αλέξανδρο και στο πολυπληθές εκκλησίασμα και τόνισε την ανάγκη που υπάρχει στην κοινωνία μας να αναδεικνύονται άξιοι ιερείς που θα παίρνουν την προσευχή των χριστιανών και θα την μεταφέρουν στο υπερουράνιο Θυσιαστήριο, ενώ προσκάλεσε και άλλα νέα παιδιά να ανοίξουν τα αυτιά τους και να ακούσουν την φωνή του Θεού που τα προσκαλεί να γίνουν ιερείς Του.

Την χειροτονία του κ. Αλεξάνδρου Λυκίδη τέλεσε -τη παραχωρήσει του Μητροπολίτου μας- ο Σεβ. Δέρκων κ. Απόστολος, ο οποίος έδωσε το όνομα Κωνστάντιος στον νέο διάκονο.

Κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού αναγνώσθηκε το Μήνυμα του Μακ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τους μαθητές της Πρωτοβαθμίου και Δευτεροβαθμίου Εκπαιδεύσεως της χώρας μας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε αρτοκλασία για την εορτή των Τριών Ιεραρχών που επιμελήθηκαν το 1ο Γυμνάσιο και το 3ο Δημοτικό Σχολείο της πόλεώς μας και το μνημόσυνο των ευεργετών της Παιδείας της πόλεώς μας Αντωνίου και Ευανθίας Λεονταρίδη και Γεωργίου και Ελένης Ζαρίφη, καθώς και των κεκοιμημένων καθηγητών του 1ου Γυμνασίου.