Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Η μαθητιώσα νεολαία τίμησε με ευλάβεια τους Προστάτες της παιδείας.

Τους Τρεις Ιεράρχες τίμησαν την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου ε.ε. οι μαθητές και μαθήτριες της Φθιώτιδος.
   Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος προηξήρχε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας παρουσία πλήθους μαθητών, μαθητριών και εκπαιδευτικών.

   Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αρχ. π. Άνθιμος Νεραντζής  ανέγνωσε το μήνυμα της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος προς την μαθητιώσα νεολαία, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε o  Περιφερειακός Σύμβουλος Θεολόγων κ. Δημήτριος Φύκας
   Μετά τη Θεία Λειτουργία τελέσθηκε αρτοκλασία υπέρ υγείας και προκοπής των μαθητών και καθηγητών των σχολείων της περιοχής μας, στο τέλος της οποίας ο Ποιμενάρχης μας ανέφερε τα εξής:
   « Η σημερινή πανηγυρική Θεία Λειτουργία είναι αφιερωμένη εις τους Τρεις Ιεράρχας και σε σας παιδιά μου, που τιμάτε με την σεμνή παρουσία σας την μνήμη των Τριών Ιεραρχών και αυτή την λειτουργική σύναξη.
   Εκφράζω την μεγάλη μου ικανοποίηση και θέλω να επαινέσω την ευλαβική παρουσία σας και την ευπρέπειά σας καθ’ όλη την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας. Ο έπαινος αυτός πρώτα αρμόζει εις τον Αξιότιμον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαιδεύσεως Στερεάς Ελλάδος κ. Χρήστο Δημητρίου, εις τους Προϊσταμένους της Εκπαιδεύσεως, εις τους Διευθυντάς, τους Καθηγητάς σας και βεβαίως σε όλους εσάς παιδιά μου.
   Το ότι παρακολουθήσατε με ευλάβεια την Θεία Λειτουργία σημαίνει ότι γνωρίζετε πολύ καλά το τι επιτελείται αυτή τη στιγμή εις τον Ιερό Μητροπολιτικό μας Ναό, αλλά και τον λόγο για τον οποίο βρίσκεστε εδώ. Αυτό είναι πολύ βασικό και ελπιδοφόρο για το μέλλον σας.
   Εύχομαι ολόψυχα σε όλους Χρόνια Πολλά , πλουσία την ευλογία του Θεού με υγεία, πρόοδο και ευτυχία στην ζωή σας και πάντοτε να έχετε συμπαραστάτας και συνοδοιπόρους τους Τρεις Ιεράρχας».    
   Αμέσως μετά ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θεολόγων κ. Δημήτριος Φύκας, εξεφώνησε την ομιλία του για τους Τρεις Ιεράρχες η οποία είχε ως θέμα την ορθόδοξη ανθρωπιστική προσέγγιση των Τριών Ιεραρχών και την αναγκαιότητα της παρουσίας τους στην σύγχρονη ζωή.
          Ο κ. Φύκας μεταξύ άλλων ανέφερε:
  «Οι Τρεις Ιεράρχες μπορούν να σταθούν οδηγοί του σημερινού ανθρώπου γιατί αυτοί περισσότερο από κανένα άλλο αντιμετώπισαν τον άνθρωπο με τρόπο ακριβή και υπεύθυνο. Η διδασκαλία τους είναι κατεξοχήν ανθρώπινη, ανθρωπιστική και φιλάνθρωπος. Οι μεγάλοι διδάσκαλοι της Εκκλησίας προβάλλουν τις ορθόδοξες ανθρωπολογικές αρχές και αυτοί οι ίδιοι είναι πρότυπα για μίμηση, τόσο για τους εκπαιδευτικούς και σπουδαστές, όσο και για τους κληρικούς.
   Είναι αναγκαίοι και απαραίτητοι στο Έθνος μας, περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Είναι αυτοί που θα βοηθήσουν την πατρίδα να περάσει την κρίση, να ζήσει και να μεγαλουργήσει.
   Είναι επιτακτική ανάγκη, απαίτηση των καιρών μας, να συνεχίσουμε να βιώνουμε την διδασκαλία των Τριών Ιεραρχών και Μεγάλων Πατέρων και Παιδαγωγών στην προσωπική μας ζωή, ώστε να αποφύγουμε την αλλοτρίωση ως πρόσωπα και ως Έθνος.
   Ας γίνει όνειρο του καθενός μας, το να μαθητεύσουμε κοντά τους για να γίνουμε μέτοχοι στο Θείο τους μεγαλείο».
   Στον εορτασμό παρέστησαν ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαιδεύσεως Στερεάς Ελλάδος κ. Χρήστος Δημητρίου, οι Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας Εκπαιδεύσεως Φθιώτιδος κ. Ευθύμιος Γκούμας και Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως Φθιώτιδος κ. Σπύρος Πιλιτζίδης , Σχολικοί Σύμβουλοι, η τ. Βουλευτής Φθιώτιδος  κα Ελένη Μακρή, μαθητές από το 1ο, 4ο , 5ο  και 6ο  Γυμνάσιο, το , 2ο, 3ο, 4ο, 5ο Λύκειο και το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο Λύκειο Λαμίας.