Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Πρόδρομος και Βαπτιστής Ιωάννης.


b2Μητροπολίτου Χονκ Κονκ, κ. Νεκταρίου

Θαυμάζω
την άμεση
ανταπόκριση
του Ιησού
στο αίτημα
του Προφήτη.

Μητροπολίτου Χονκ Κονκ, κ. Νεκταρίου
Κάθε φορά που εορτάζουμε την αποτομή της τιμίας κεφαλής του Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου διαβάζω το ενδέκατο κεφάλαιο από το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο.

Θαυμάζω την ταπείνωση του Ιωάννου. Βρίσκεται στο δεσμωτήριο. Γνωρίζει ότι επίκειται ο θάνατός του. Και με μία εύσχημη δικαιολογία στέλνει τους μαθητές του να γνωρίσουν τον Ιησού. Να καταναοήσουν πως ο Ιησούς είναι ο αναμενόμενος Μεσσίας. Αυτόν θα πρέπει να ακολουθήσουν. Το έργο του Ιωάννη έχει τελειώσει. Αναχωρεί από αυτή τη ζωή. Και η τελευταία προφητική του πράξη είναι και πάλι να δείξει τον Ιησού στους μαθητές του.
Ο Ιωάννης αποτελεί ένα πνευματικό σχολείο στο οποίο οφείλουμε να μαθητεύσουμε! Έχουμε να διδαχθούμε πολλά και ωφέλιμα!
Θαυμάζω την άμεση ανταπόκριση του Ιησού στο αίτημα του Προφήτη. Στους απεσταλμένους δίνει απόκριση χρησιμοποιώντας όσα οι προφήτες είπαν για τον Μεσσία. Συνδέει τις προφητείες με το Πρόσωπό Του. Και η αλήθεια των λόγων Του βεβαιώνεται από τις πράξεις Του.
Θαυμάζω τον έπαινο του Κυρίου προς το πρόσωπο του Ιωάννου. Βλέπουμε πως ο Θεός τιμά τους φίλους Του. Ο Κύριος δεν φείδεται λόγων για να εγκωμιάσει την αρετή του Ιωάννου. Και τον ονομάζει τον μεγαλύτερο μεταξύ όσων γεννήθηκαν από γυναίκα. 
Θαυμάζω τέλος την προσπάθεια του Κυρίου να μας φιλοτιμήσει να τον πλησιάσουμε. Ο τελευταίος από αυτούς που θα εισέλθουν στην Βασιλεία Του θα κληθεί μεγαλύτερος ακόμα και από αυτόν τον Πρόδρομο και Βαπτιστή Ιωάννη. Πόση αγάπη κρύβουν αυτά τα λόγια του Ιησού. Ας μην κάνετε όσα έκαμε ο Ιωάννης. Μείνετε σταθεροί στην πίστη προς τον Χριστό. Και ο Κύριος όχι μόνο θα σας δεχθεί στην Βασιλεία Του αλλά θα σας τιμήσει και με το παραπάνω!