Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Την Τρίτη συνέρχεται η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος.

(30/9/2016).

Συνέρχεται από την Τρίτη 4 έως και την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016, στην Tακτική Σύγκλησή Tης, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην αίθουσα των Συνεδριών του Συνοδικού Μεγάρου (Ιασίου 1, Αθήνα).

Το πρωί της Τρίτης, 4 Οκτωβρίου, από ώρας 6:30 - έως 8:30 θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Συνοδικό Παρεκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Καθολικό της Ιερᾶς Μονής Πετράκη, υπό του νεωτέρου τη τάξει Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γωργίου. Στις 9:00 θα αρχίσουν οι εργασίες της Συνεδριάσεως με εναρκτήρια Ιερά Ακολουθία στο Μέγα Συνοδικό.

Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, Πρόεδρος της Ιερᾶς Συνόδου της Ιεραρχας, θα προσφωνήσει τους Σεβασμιωτάτους Συνοδικούς Συνέδρους και θα αντιφωνήσει ο πρώτος τη τάξει Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης εκ των μελών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.

Θα ακολουθήσει η εκλογή της εξ Αρχιερέων Επιτροπής για τις ανακοινώσεις στον Τύπο.

Κατόπιν θα παρουσιασθούν οι Εκθέσεις Πεπραγμένων των Συνοδικών Επιτροπών για το εκκλησιαστικό έτος 2015-2016 από τους Σεβασμιωτάτους Προέδρους τους και θα ακολουθήσει συζήτηση. Mετά το διάλειμμα θα συμπληρωθεί ο κατάλογος των προς Αρχιερατείαν Εκλογίμων.

Την επομένη, Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, ώρα 9:00, θα γίνει η ανάγνωσις και Επικύρωσις των Πρακτικών της προηγουμένης Συνεδρίας. Ακολούθως ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος θα παρουσιάσει την Εισήγηση με θέμα: «Εκκλησιαστικοί Προβληματισμοί». Προ και μετά του διαλείμματος θα διεξαχθεί συζήτηση επί της Εισηγήσεως.

Την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου, ώρα 9:00, θα αναγνωσθούν και θα επικυρωθούν τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας. Κατόπιν θα συνεχισθεί η συζήτηση επί της Εισηγήσεως του Μακαριωτάτου. Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος θα αναγνώσει την Εισήγησή του με θέμα: «Ενημέρωσις περί των διεξαχθεισών εργασιών της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας». Μετά από την Εισήγηση θα ακολουθήσει συζήτηση επ’ αυτής.

Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου μετά την ανάγνωση και επικύρωση των Πρακτικών της προηγουμένης Συνεδρίας η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος θα προβεί στην πλήρωση τυχόν κενωθησομένων Ιερών Μητροπόλεων, στην ψήφιση Κανονισμών και θα ασχοληθεί με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.


Εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος