Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Ο εορτασμός της Ζωοδόχου Πηγής στον Πύργο.

00Μέσα
στο Αναστάσιμο
εορταστικό κλίμα,
με ιδιαίτερη
μεγαλοπρέπεια,
λαμπρότητα
και την δέουσα
Θρησκευτική
κατάνυξη.



π. Νικόλαος Κατσηδήμας
  Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, μέσα στο Αναστάσιμο εορταστικό κλίμα, με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια, λαμπρότητα και την δέουσα Θρησκευτική κατάνυξη εορτάστηκε στον ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Πύργου, η πρώτη μεγάλη Θεομητορική εορτή μετά την Ανάσταση του Κυρίου, η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής.

  Πλήθος φιλεόρτων Χριστιανών της Ηλιακής πρωτεύουσας κάθε ηλικίας, που ευλαβούνται την Μητέρα του Αναστάντος Χριστού, η οποία είναι το μοναδικό μέσον σωτηρίας όλων μας, κατακλύζοντας τον περικαλλή αυτόν Ιερό Ναό, προσήλθαν το διήμερο των Θρησκευτικών εκδηλώσεων για να λάβουν την χάρη και την ευλογία της περίπιστης εικόνας της “Παναγίας της Οδηγήτριας” παρακολουθώντας τις Ιερές ακολουθίες στις οποίες προεξείχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο με τρόπο γλαφυρό, αναφερόμενος σε συναφή θέματα σχετικά με τα επίκαιρα γεγονότα της Αναστάσεως του Χριστού, του Πάσχα και της εορτής της Ζωοδόχου Πηγής.  
Μετά την Αναστάσιμη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ακολούθησε πάνδημη η Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στους δρόμους του Πύργου, κάτω από τους υπέροχους ήχους της Φιλαρμονικής Πύργου «ΑΠΟΛΛΩΝ», ενώ παρίσταντο μεταξύ άλλων ο τ. Υπουργός Πολιτισμού και νυν  Βουλευτής Ηλείας κ. Κωνσταντίνος Τζαβάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Πλατανιάς, ο Δήμαρχος Πύργου κ. Γαβρίλης Λιατσής, η Αντιδήμαρχος κ. Ανδριάνα Αγγελακοπούλου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας κ. Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, ο εκπρόσωπος του Διοικητή της Σ.Ε.Τ.Η.Λ Πύργου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Πύργου  και πλήθος Χριστιανών.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το απόγευμα της εορτής, με την τέλεση της Ιεράς Παρακλήσεως προ της Ιερής Εικόνας, υπέρ υγείας και θείας βοηθείας των κατοίκων του Πύργου, από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωλένης κ.κ ΑΘΑΝΑΣΙΟΝ ο οποίος και ομίλησε καταλλήλως.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον Ιερατικό Προϊστάμενο του Ναού Αιδεσιμολογιότατο π. Κωνσταντίνο Κοτσώνη και στους Αιδεσιμολογιοτάτους Εφημερίους π. Θεόδωρο Χαμάλη και Άγγελο Ζέζα, καθώς και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, για την άρτια διοργάνωση της Ιερής αυτής πανηγύρεως.
 1
1 1 1 1