Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Το ιστορικό αρχείο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου εγκαινίασε ο Αρχιεπίσκοπος.

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου τελέσθηκαν τα εγκαίνια της μόνιμης έκθεσης ιστορικών τεκμηρίων του ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης και ο Διευθυντής της φιλανθρωπικής εταιρείας της Αρχιεπισκοπής "Αποστολή" κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας.


Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής ενώ παρέστησαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Eurobank, ο Διευθύνων Σύμβουλος, ο Πρόεδρος των Εργαζομένων, ο Διευθυντής Marketing, ο Διευθυντής του Ιστορικού Αρχείου της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Σπυρίδων Κοντογιάννης, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εργαζόμενοι του αρχείου και της τράπεζας.

Μετά τα εγκαίνια ο Αρχιεπίσκοπος ξεναγήθηκε στην έκθεση και ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους τομείς.

Η έκθεση περιλαμβάνει παρουσίαση θεσμικών κειμένων, όπως ιδρυτικών νόμων, διαταγμάτων και κανονισμών, αλλά και αρχειακό υλικό, επίσημα κείμενα, βιβλιάρια καταθέσεων, φωτογραφίες και κουμπαράδες. Υπάρχουν, επίσης, εκδόσεις και δημοσιεύματα, παλαιά ημερολόγια, αφίσες, αναμνηστικά μετάλλια του Διεθνούς Ινστιτούτου Ταμιευτηρίων.

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο έχει εδραιωθεί στη συνείδηση του Ελληνικού κοινού ως ο πρωτοπόρος της αποταμίευσης για περισσότερα από 100 χρόνια. Ένας αιώνας προσφοράς στον άνθρωπο και στην ελληνική κοινωνία.

Ιδρύθηκε το 1900 με στόχο την κοινωνική προσφορά, και την οικοδόμηση μιας μακράς παράδοσης κύρους και αξιοπιστίας, που μέχρι σήμερα συνιστά κύριο χαρακτηριστικό της φυσιογνωμίας του.

Η μόνιμη έκθεση ιστορικών τεκμηρίων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στεγάζεται στο ανακαινισμένο κτήριο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην οδό Πεσματζόγλου 2-6 στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.