Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Εσπερινός του Αγίου Γεωργίου Παπάγου.


Θαυμακού Ιάκωβος: "Ο Άγ. Γεώργιος είχε την βεβαιότητα της Αιώνιας Ζωής, μέσα στη Βασιλεία του Θεού"

του Μάρκου Παπαγεωργίου

Με κάθε λαμπρότητα τελέστηκε απόψε, Τετάρτη 22 Απριλίου 2015, ο  Μέγας Εσπερινός στον Ι.Ν. Αγίων Γεωργίου και Ειρήνης στην περιοχήτου Παπάγου.Της Ακολουθίας του Πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος  Επίσκοπος  Θαυμακού κ. Ιάκωβος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.
Πλήθος πιστών συνέρρευσε στο Ναό, για να τιμήσει τον Άγιο, ενώ στο μέσο του Ναού, είχε τεθεί προς προσκύνηση λείψανο του Αγίου Γεωργίου που φυλάσσεται στο Ναό.
Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος, μίλησε για τους Αγίους και το πως αυτοί έζησαν. "Έκαναν την προσωπική τους υπέρβαση. Κατάφεραν να εννοήσουν και να διατηρήσουν το Λόγο του Θεού, που είναι ο σωτήριος δρόμος προς την ολοκλήρωση και πληρότητα του ανθρώπου. Έτσι και ο Άγιος Γεώργιος ανακάλυψε την Αλήθεια του Θεού στη ζωή του, θυσιάστηκε για να ομολογήσει την πίστη του στο Θεό και να τη διακηρύξει "εις τους μακράν και εις τους εγγύς". Είχε τη βεβαιότητα της αιωνιότητας και της ζωής, μέσα στη Βασιλεία του Θεού."
Κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος το λόγο του, προέτρεψε τους πιστούς "ας γίνουμε μιμητές αυτών των Αγίων και ας γίνει η ζωή μας ένα πέρασμα από το παράθυρο του Κόσμου στη Βασιλεία του Θεού".
Λίγο πρίν την απόλυση, ο προϊστάμενος του Ναού π. Αλέξιος Γιαννιός, ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την παρουσία του, τον νυν αλλά και τον απερχόμενο δήμαρχο, καθώς και όλους τους τοπικούς φορείς του Δήμου που παρευρέθηκαν στην αποψινή πανήγυρη.