Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Εορτή Αγίων Αποστόλου και Θεοχάρους των Αυταδέλφων στην Άρτα.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε φέτος η μνήμη των τοπικών Αγίων Αποστόλου και Θεοχάρους των Αυταδέλφων.
  Το Σάββατο τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου.
Στο τέλος του Εσπερινού, υπό του ήχους της ιστορικής φιλαρμονικής του Μ/Φ Συλλόγου «Σκουφάς», έγινε λιτάνευση και μεταφορά της Εικόνος των Αγίων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Άρτης, όπου την Κυριακή το πρωΐ τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας.
Ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στον βίο και την προσφορά των Αγίων, κατά τα δύσκολα χρόνια της τουρκοκρατούμενης Άρτας, παρότρυνε τους ενορίτες του Αγίου Δημητρίου να συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις, ώστε σύντομα να αποκατασταθεί ο ιστορικός Ναός της Αγίας Σοφίας και να καταστεί ξανά λειτουργικός.



























Να τονίσουμε ότι στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας διετέλεσε Εφημέριος, κατά τα χρόνια της τουρκοκρατίας, ο πατέρας των Αγίων Αυταδέλφων π. Γεώργιος Ντούιας, ο οποίος συνέβαλε αποφασιστικά στην ελληνορθόδοξη και αγιοπνευματική καθοδήγηση των τέκνων του. Σε αυτόν τον Ναό σώζεται και η πρώτη αγιογραφημένη Εικόνα των Αγίων Αυταδέλφων, η οποία αγιογραφήθηκε το 1940 στο Άγιον Όρος, με δαπάνες του τότε Εφημερίου και Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Μητροπόλεως, π. Σταύρου Παπαχρήστου ο οποίος διέσωσε, σε χειρόγραφες σημειώσεις του, πολλά στοιχεία γύρω από τον βίο των Αγίων.