Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Η εορτή του Αγίου Γεωργίου στην ιστορική Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ Φύλλων Χαλκίδος.

00Προσήλθε
πολύς κόσμος,
όπως κάθε χρόνο,
για να τιμήσει
το μεγαλομάρτυρα
Άγιο.


Μέσα στο Αναστάσιμο κλίμα, πανηγύρισε η Τοπική Εκκλησία της Χαλκίδος τη μνήμη του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, την 22α και 23η Απριλίου 2015, σε Μοναστήρια και Εκκλησίες, που τιμώνται στο όνομα του μεγάλου Αγίου της Πίστεώς μας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη κατά την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 22 Απριλίου το απόγευμα, στην πανηγυρίζουσα ιστορική Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ Φύλλων Χαλκίδος, στην οποία προσήλθε πολύς κόσμος, όπως κάθε χρόνο, για να τιμήσει το μεγαλομάρτυρα Άγιο.
Κατά την διάρκεια που εψάλλετο το Απολυτίκιο, ο Σεβασμιώτατος και οι Ιερείς εξήλθαν στον προαύλιο χώρο, όπου διαβάστηκε η Αρτοκλασία και ακολούθησε το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου.
Μετά το πέρας, όλοι οι προσκυνητές γεύθηκαν και την υλική φιλοξενία εκ της Ι. Μονής, που με φροντίδα του Ηγουμένου, Αρχιμ. Χριστοδούλου Μάνια, του μοναχού π. Λουκά και των δεκάδων εθελοντών προσεφέρθη, ενώ ο Σεβασμιώτατατος, ο Ιερός Κλήρος, οι Ιεροψάλτες κ.ά. αδελφοί έλαβαν το καθιερωμένο κέρασμα στην ανακαινισθείσα Τράπεζα της Ι. Μονής, την οποία θαύμασαν.
22223
Ανήμερα της εορτής, στις 10.30 το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος προεξήρχε στην Δοξολογία, η οποία ετελέσθη για τον προστάτη του Στρατού Ξηράς Άγιο Γεώργιο, στην Σχολή Πεζικού Χαλκίδος, με την παρουσία του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Πάνου Καμμένου, της Στρατιωτικής Ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, των Τοπικών Αρχών., εκπροσώπων των Σχολείων και Φορέων της Πόλεως και Χαλκιδαϊκού Λαού.
224225