Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Κορωνείας Παντελεήμων: "Γίνετε μάρτυρες Χριστού, με τα λόγια και με τη ζωή σας".


Κείμενο Μάρκου Παπαγεωργίου

 Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Πέμπτη 23 Απριλίου, η μνήμη του Αγίου  Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στον ομώνυμο Ι.Ν. του Αγίου στον Ταύρο. Της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων, πλαισιωμένος από τους εφημέριους του Ναού.

Στο Ναό παρευρίσκεται απότμημα Ιερού Λειψάνου του Αγίου, το οποίο μεταφέρθηκε από τη Μικρά Ασία το 1922. Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το Ναό για να προσκυνήσει τη Θαυματουργή εικόνα και το λείψανο του Αγίου, ενώ ακολούθησε και Λιτάνευση αυτών στους γύρω δρόμους

 Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στη φράση του Αγίου Γεωργίου: "Χριστιανός ειμί". Παρά τα βασανιστήρια, στα οποία υπεβλήθη και τον οδήγησαν στο θάνατο, δεν πρόδωσε την αγάπη του και την πίστη του στο Θεό. Από το θάρρος και την ανδρεία του Αγίου, χιλιάδες άνθρωποι παραδειγματίστηκαν και πίστεψαν σε κείνο, που τον κατέστησε Μάρτυρα. Μάρτυρες οφείλουμε να είμαστε και εμείς απέναντι στο Θεό. Όχι με την έννοια της θυσίας, αλλά με το να ομολογούμε την Πίστη μας, με το λόγο μας και με τη ζωή μας. Να διατρανώνουμε την πίστη μας με θάρρος, αλλά και να τη  δικαιολογούμε με τις πράξεις μας, κάθε στιγμή της ζωής μας. Το κύριο χαρακτηριστικό του μάρτυρα, είναι η αγάπη.
Κλείνοντας τον Θείο Λόγο του, προέτρεψε τους πιστούς: "Γίνετε μάρτυρες Χριστού, με τα λόγια και με τη ζωή σας".