Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Kατανυκτική αγρυπνία για την Παναγία Γοργοεπήκοο.

ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης Γαλατσίου, τελέσθηκε την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014, μεσα σε κλίμα κατάνυξης Ιερά Αγρυπνία για την εορτή της Παναγίας της Γοργοεπηκόου.

Στον Ιερό Ναό φυλάσσεται εφέστιος εικόνας της Παναγίας της Γοργοεπηκόου και οι πιστοί κάτοικοι της ενορίας γέμισαν τον Ναό. Στον Εσπερινό και τη Θεία Λειτουργία, που τελέστηκαν κατά το αγιορείτικο τυπικό, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελεστίνου Δαμασκηνός.


Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο θαυμαστό γεγονός της φανέρωσης και θεραπείας του μοναχού της Μονής Δοχειαρίου Αγίου Όρους καθώς και στο πως έφτασε να ονομάζεται "Γοργοεπήκοος", δηλάδή Εκείνη που γρήγορα υπακούει τις δεήσεις και προσευχές εκείνων που την επικαλούνται.


"Καταφεύγουμε στην Παναγία και την παρακαλούμε σήμερα, εμείς που έχουμε τόσα προβλήματα και δυσκολίες, που έχουμε μεταποιήσει την πίστη μας και τη
έχουμε κάνει εντελώς τυπική. Δεν αρκεί να προσερχόμαστε τυπικά και να εκπληρώνουμε ορισμένα καθήκοντα όπως εμείς νομίζουμε. Οφείλουμε να προσερχόμαστε με μετάνοια και ταπείνωση ώστε να λαμβάνουμε με ευλάβεια το Σώμα και το Αίμα. Γι αυτό το λόγο απευθυνόμαστε στην Παναγία. Για να μας φωτίζει να βλέπουμε τα σφάλματά μας και να μας δίνει δύναμη να μετανοούμε και να κοινωνούμε το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου. Μόνο όταν έχουμε τον Χριστό μέσα μας, πορευόμαστε σωστά στη ζωή μας"