Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

"Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΟΡΓΟΫΠΗΚΟΟΥ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ".


ΛΑΜΠΡΑ Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

ΤΗΣ ΓΟΡΓΟΥΠΗΚΟΟΥ

ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΑΜΠΕΛΩΝΟΣ


“ΓΟΡΓΟΥΠΗΚΟΟΥ ΤΗΝ ΘΑΥΜΑΣΤΗΝ

ΚΑΙ ΣΕΠΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΩΜΕΝ ΑΔΕΛΦΟΙ…”


Με την ευλογία της Θεομήτορος και ιδιαίτερα με την προστασία της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου, ξεκίνησε ο μήνας Οκτώβριος στην τοπική μας Εκκλησία. Σε πολλές από τις ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως εορτάσθηκε πανδήμως η Παναγία η Γοργοϋπήκοος με την συμμετοχή πολλών πιστών χριστιανών και ευλογημένων προσκυνητών, που επικαλούνται πάντοτε την χάρη και την ευλογία της Παναγίας και της σεπτής εικόνος Της.

       Ιδιαίτερα στην πόλη του Αμπελώνα και στον όμορφο Ιερό Ναό των Αγίων ενδόξων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, εορτάσθηκε μεγαλοπρεπώς η ιερά μνήμη της θαυματουργής Παναγίας μας, που ταχέως ακούει και τάχιστα ενεργεί για τα δίκαια αιτήματα των πιστών, τα οποία αποβαίνουν προς το  συμφέρον των ψυχών τους. Στον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό στον Αμπελώνα, την παραμονή της εορτής Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014,  χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος, ο οποίος συνεχάρη τον Προϊστάμενο της ενορίας π.Αντώνιο και τους συνεργάτες του και χειροθέτησε Πρωτοπρεσβύτερο τον εφημέριο του Ιερού Ναού, π.Δημήτριο Κολοβό, επαινέσας αυτόν για την πολυετή και καρποφόρο ιερατική του προσφορά και διακονία. Από του άμβωνος του Ιερού Ναού του Αμπελώνα , ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Ιγνάτιος κάλεσε τους πιστούς να επικαλούνται με ευλάβεια και ευγένεια ψυχής την Υπεραγία Θεοτόκο, να σέβονται και να τιμούν το ιερό της πρόσωπο και να της καταθέτουν ό,τι ευλαβικό και δίκαιο κρύβει η αγαθή διάθεση της καρδίας τους, αγαπώντας και τιμώντας Εκείνην και τον κάθε έναν εκ των συνανθρώπων μας, που απεγνωσμένα σήμερα αναζητά λίγη συμπόνοια και περισσότερη χαρά και πληρότητα στην ζωή του.