Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Η Θεία Λειτουργία από το Κείμενο του Αγίου Ιάκωβου του ΑδΕελφοθέου Τελέσθηκε Σήμερα στη Μύκονο.

dscn1467
     Την Θεία Λειτουργία από το Πρωτοχριστιανικό κείμενο του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου τέλεσε σήμερα στον Ιερό Ναό του Αγίου Αρτεμίου, στη Χώρα της Μυκόνου, ο Σεβ. κ. Δωρόθεος Β’.
     Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο εφημέριος του Ναού Πρωτοπρ. Πέτρος Μαραγκός ο οποίος αναφέρθηκε στην εξέλιξη της Λειτουργικής πράξεως στο διάβα του χρόνου και πως, πάντοτε προεξάρχον της Ευχαριστιακής Συνάξεως ήταν ο Επίσκοπος, ειπών μεταξύ άλλων: «….ο Επίσκοπος γίνεται ο φορέας του Αποστολικού αξιώματος. Το επισκοπικό αξίωμα έχει μέχρι σήμερα αυτό τον αρχαϊκό χαρακτήρα και κάλλος, όπως διαμορφώθηκε στην Εκκλησία των Ιεροσολύμων.
Η Αποστολική παράδοση έγινε ο τύπος, μέσα από τον οποίο ο κανονικός Επίσκοπος μπο­ρούσε ν' αναπτύσσει ελεύθερα το «ως δόξει» και «όση δύναμις αυτώ» στα της Ευχαριστίας. Αργότερα, και μέχρι σήμερα, οι Πρεσβύτεροι τελούν το Ευχαριστιακό Μυστήριο, την Θ. Λειτουργία δηλ. στο όνομα του Επισκόπου... Η σωστική δύναμη της Θ. Λειτουργίας γίνεται η κλίμακα που ανεβάζει τον άνθρωπο στον ουρανό και κατεβάζει τον Θεό στη γη, δίπλα μας και ακόμη πιο πολύ μέσα μας…».