Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Σιατίστης: ''Παναγιώτατε, είστε εδώ γιατί σας αγαπάμε'' (ΦΩΤΟ).

κάνετε κλικ Εδώ

siai.proti
Του απεσταλμένου μας, Γιώργου Φερδή
Λαμπρό συλλείτουργό τελείτε σήμερα, Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012 στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Σιατίστης, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.
Επίσης συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Ικονίου κ. Θεόληπτος, Ναζαρέτ Κυριακός, Ιόππης Δαμασκηνός, Βεροίας Παντελεήμων, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Καστορίας Σεραφείμ, Φλωρίνης Θεόκλητος, Κοζάνης Παύλος, Εδέσσης Ιωήλ, Σιατίστης Παύλος, Κορίνθου Διονύσιος και οι Επίσκοποι Θερμών Δημήτριος, Τανάγρας Πολύκαρπος και Διαυλείας Γαβριήλ.
Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν Βουλευτές, ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Καλαντζής και οι πολιτειακές και στρατιωτικές αρχές του τόπου.


Ο Μητροπολίτης Σισανίου κ. Παύλος απευθυνόμενος προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη τόνισε: ''Χαρα μεγάλη έχει σήμερα η κατά Σισάνιο και Σιάτιστα Εκκλησία, ο ιερός κλήρος, ο ευσεβής λαός και ο ταπεινός Επίσκοπος αυτής, συναγμένοι σήμερα εις ευχαριστία εις τον πάνσεπτον τούτο ναόν τον αφιερωμένο εις την μνήμη του Αγίου Δημητρίου''.
''Μεγάλη είναι η συγκίνησή μας, που έχουμε ανάμεσα μας τον Πατριάρχη του Γένους μας! Τον συνοψίζοντα εις το τίμιο πρόσωπο Αυτού, την ιστορία και την ζωή του Γένους ημών. Το στήριγμα του παρόντος και την ελπίδα του μέλλοντος, καθώς είστε το μοναδικό πρόσωπο το οποίοι τιμά το Γένος μας, όπου γης  και μας κάντε υπερήφανους", πρόσθεσε ο Σεβασμιώτατος Σιατίστης.
Σε άλλο σημείο ο κ. Παύλος, υπογράμμισε: "Ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου! Αυτές τις ημέρες συμπληρώσατε 21 χρόνια στον Οικουμενικό Θρόνο, και θυμάμαι όταν είχα έρθει με τον γέροντα μου να σας ευχηθώ και σήμερα σας υποδέχομεθα ως Επίσκοπος στην Επαρχία μου".
"Παναγιώτατε, είστε εδώ γιατί σας θέλουμε και σας αγαπούμε! Είστε ο Πατριάρχης μας, σε εμάς τους Μακεδόνας, δεν ταιριάζει η μιζέρια αλλά η αρχοντια", πρόσθεσε κλείνοντας ο Μητροπολίτης Σιατίστης.
Στη συνέχεια ο κ. Παύλος προσέφερε ένα αρχιερατικό εγκόλπιο στον Οικουμενικό Πατριάρχη, τονίζοντας ότι "Σας προσφέρουμε ένα απλό δώρο, ένα αρχιερατικό εγκόλπιο που πάνω έχει τον Άγιο Δημήτριο και να το φοράτε πάντα στην καρδιά σας".
Από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης τόνισε: "Ο Ουρανός είναι ο ιδεατός χώρος, εν το οποίω, ανθρωπομορφικώς εκφραζόμενοι, λέγομεν ότι κατοικεί ο Πνευματικός κόσμος και ο θεός "των πνευμάτων και πάσης σαρκός", ο παντοκράτων πατήρ, ο ποιητής ουρανού και γής, ορατών τε πάντων και αοράτων, και δί Ου τα πάντα εγένετο. Επομένως ο ουράνιος χώρος είναι πλήρης χαράς και είρήνης και αντίτυπον αυτού επιγείως είναι ο χώρος του Ναού".
"Ο Άγιος μας Δημήτριος το καύχημα της Θεσσαλονίκης και της πόλεως σας, δεν ελυπήθη το κάλλος της νεότητος του, δεν επεθύμησε δόξαν και τιμάς, τα οποία τω επεφύλασσεν ίσως η λαμπρά στρατιώτική του σταδιοδρομία, δεν επεδίωξε την εύνοιαν του επιγείου βασιλέως αλλά όλως πληγωμένος από την αγάπην του επουρανίου βασιλέως Χριστού", πρόσθεσε ο κ. Βαρθολομαίος για την σημερινή εορτή του Αγίου Δημητρίου.
Ακόμη ανέφερε: "Τα θαύματά του ανά τους αιώνας μέχρι σήμερον άπειρα, ώστε η φήμη του να επισκιάση και εκέινην του Μεγάλου Αλεξάνδρου."
Κλείνοντας ο κ. Βαρθολομαίος αναφερόμενος προς τον Μητροπολίτη Σιατίστης τόνισε: "Σας συγχαίρομε διά το σύνολο του πνευματικού έργου σας και την άγρυπνο ποιμαντική, εκκλησιαστική και κοινωνική μεριμνά σας διά τας ανάγκας του λαού. Ο Κύριος, απέστειλε στη Σιάτιστα άξιον διάδοχον του μακαριστού και οσίας μνήμης κυρού Αντωνίου".
siat.lit7
siat.lit8
siat.lit9
siati.proti1
siat.lit
siat.lit2
siat.lit3
siat.lit4
siat.lit5
siat.lit10
siat.lit11
siat.lit16
siat.lit12
siat.lit13
siat.lit.14
siat.lit15
siat.lit17
siatista
siatista1
siatista2
siatista4
siatista5