Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Η Εορτή της Μεταμορφώσεως Του Σωτήρος Χριστού στο Βυζαντινό Εκκλησάκι στον Πλατανίτη Ναυπλίας.



Tο  δημοτικό διαμέρισμα Πλατανίτη του δήμου Ναυπλίου, εόρτασε με κάθε λαμπρότητα την Δεσποτική  εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού.
Πρόκειται για ένα μικρό και πανέμορφο Βυζαντινό εκκλησάκι στο Πλατανίτη Αργολίδας , μόλις 6κμ από την πόλη του Ναυπλίου.
Το εκκλησάκι αυτό, που είναι αφιερωμένο στην Μεταμόρφωση του Σωτήρος,
κτίστηκε στις αρχές του  11 ή 12 αιώνα για τα χαμηλότερα μέρη του, έχουν χρησιμοποιηθεί μεγάλες πέτρες και αρχαία μαρμάρινα μέλη για να ενισχύουν δομικά την κατασκευή. Εσωτερικά ο ναός είχε τοιχογραφηθεί, αλλά με το πέρασμα και την φθορά του χρόνου, έχουν απομείνει μόνο σπαράγματα.
Φέτος  στον πανηγυρικό εσπερινό παραβρέθηκαν ιερείς από την περιοχή Ναυπλίας, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Γεώργιος Μυτροσύλης ,

 Στο τέλος του εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνος σε όλο τον τόπο προς ευλογία των κατοίκων και των επισκεπτών, μιας και το εκκλησάκι αυτό είναι πολύ αγαπητό σε  όλη την Αργολίδα.
Φέτος το παρών έδωσαν οι βουλευτές Αργολίδος Ιωάννης Ανδριανός και Ιωάννης Μανιάτης καθώς και οι τοπικές αρχές του δήμου Ναυπλίου.