Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΦΙΑΛΗ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ ΛΑΡΙΣΗΣ.









Με κάθε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε η πανήγυρις του Αγίου Σπυρίδωνος στην ενορία της Κοιλάδος, όπου οι πιστοί Χριστιανοί συμμετείχαν στον εορτασμό της 11ης Αυγούστου, ημέρα της ανάμνησης του μεγάλου εν Κερκύρα θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος, επισκόπου Τριμυθούντος του Θαυματουργού.
Μετά τον πανηγυρικό Εσπερινό και την λιτανευτική κάθοδο της ιεράς εικόνος του Αγίου από την παλαιά εκκλησία στην καινούρια, τελέσθηκε η Ιερά παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου παρόντων του Δημάρχου Λαρισαίων κ. Κωνσταντίνου Τζανακούλη και πολλών ακόμη τοπικών παραγόντων και στην συνέχεια κλήρος και λαός εξήλθαν ψάλλοντας τα εξαποστειλάρια « Απόστολοι εκ περάτων…» στην αυλή της εκκλησίας, όπου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού της νέας θαυμάσιας Βυζαντινής φιάλης, την οποία επιμελήθηκε ο φιλόκαλλος Προϊστάμενος και εφημέριος του Ιερού Ναού, π. Αδάμ και την οποία προσέφεραν με όλη την καρδιά τους ευλαβείς ενορίτες της Κοιλάδος, τους οποίους και ο Σεβασμιώτατος ένθερμα ευχαρίστησε στην προσφώνησή του.
Στη νέα φιάλη που κοσμεί τώρα πια την αυλή της Παναγίας θα τελούνται όπως τόνισε στην αντιφώνησή του ο π.Αδάμ, ιερές τελετές και ακολουθίες, όπως η Ανάσταση και ο Μεγάλος Αγιασμός των Θεοφανείων, οι αρτοκλασίες και το ύψωμα της Παναγίας, λιτές και δεήσεις καθώς και τοπικές εορτές, εκδηλώσεις και ομιλίες πανηγυρικές προς δόξαν Θεού.