Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Τεράστιος βράχος έπεσε στην πτέρυγα των κελιών της Ι. Μονής Τιμίου Προδρόμου.


Ιερά Μονή Προδρόμου2
Το ξημέρωμα του Σαββάτου 18 Νοεμβρίου στις 2 π.μ. περίπου ένας τεράστιος βράχος (σύμφωνα με εκτιμήσεις 50 περίπου τόνων) κατέπεσε λόγω της κακοκαιρίας στην Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου, στη Σκήτη της Βέροιας.

Ο βράχος που αποκολλήθηκε από την ορεινή πλαγιά που βρίσκεται στην πίσω πλευρά του μοναστηριού, κατέπεσε στην πτέρυγα των κελιών των μοναχών και καταπλάκωσε έναν ιερομόναχο που βρισκόταν εκείνη του ώρα στο κελί του παρασύροντάς τον από τον πρώτο όροφο στο ισόγειο και εγκλωβίζοντάς τον.
Οι Δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας που κατέφθασαν στην Ι.Μονή κατέβαλαν επί τρεις ώρες υπεράνθρωπες προσπάθειες για να να ανασύρουν τον ιερομόναχο και να τον μεταφέρουν στο Νοσοκομείο της Βέροιας, όπου ευτυχώς διαπιστώθηκε ότι έφερε ελαφρά μόνο τραύματα.
Ο Σεβσαμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων μαζί με αδελφούς της Ι. Μονής Παναγίας Δοβρά, μετέβη αμέσως στον τόπο του ατυχήματος για να συμπαρασταθεί στην προσπάθεια απεγλωβισμού.
Παρόν στην προσπάθεια απεγκλωβισμού ήταν από την πρώτη στιγμή ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας, κ. Αλέξανδρος Κουβακάς, που συντόνισε την επιχείρηση, ενώ στο σημείο του ατυχήματος βρίσκονταν και αστυνομικές δυνάμεις, παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντή Ημαθίας, κ. Χρήστου Σιμούλη.
Όσοι παρακολούθησαν την επιχείρηση διάσωσης μιλούν για μεγάλο θαύμα αφού ο ιερομόναχος βγήκε σώος και με ελάχιστα τραύματα κάτω από ένα τόσο μεγάλο βράχο αλλά και χαλάσματα του κτηρίου που υπέστη πολύ μεγάλη ζημία.
Να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα από τα πιό ιστορικά μοναστήρια της Μακεδονίας που αντιμετωπίζει μεγάλες οικονομικές δυσκολίες οι  οποίες, μετά την πρόσφατη καταστροφική κατολίσθηση, θα ενταθούν περισσότερο. Για όσους επιθυμούν να συνδράμουν οικονομικά ο λογαρισμός της Μονής είναι στην Τράπεζα Περαιώς: 5243-032542-296 EUR

Ευχαριστήρια Επιστολή του Σεβασμιωτάτου.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος ήταν παρών από την πρώτη στιγμή στην επιχείρηση διάσωσης, απέστειλε  ευχαριστήρια επιστολή προς τη Διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βεροίας, ενώ ανάλογες επιστολές απέστειλε και προς  την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας και το ΕΚΑΒ.
«Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μου για την άμεση και αποτελεσματική επέμβαση των ανδρών της Υπηρεσίας σας, υπό την προσωπική σας καθοδήγηση, στην επιχείρηση απεγλωβισμού ιερομονάχου στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σκήτης Βεροίας το ξημέρωμα του Σαββάτου 18 Νοεμβρίου.
Οι Δυνάμεις της Υπηρεσίας σας καταβάλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες και υπό αντίξοοες συνθήκες κατάφεραν, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, να απεγλωβίσουν τον ιερομόναχο που κινδύνευε προσφέροντάς του καθόλη τη διάρκεια της επιχείρησης ψυχολογική υποστήριξη.
Είθε ο Θεός να προστατεύει πάντοτε τα στελέχη της Υπηρεσίας σας κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και να ανταποδίδει σε όλους πλούσια την Χάρη του»

moni prodromou vraxos