Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΟ ΑΡΜΕΝΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ.



Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ
ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΑΡΜΕΝΙΟ 
ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ
 Πανδήμως και με κάθε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εόρτασαν οι πιστοί χριστιανοί το Πάσχα του καλοκαιριού, την Κοίμησιν της Υπεραγίας Θεοτόκου στο εορτάζοντα Ιερό Ναό της Παναγίας στο Αρμένιο.
Συνεχίζοντας παλαιό έθος και ιερό όφλημα, πολλοί ήταν οι προσκυνητές που ξενύχτησαν στην αυλή της Παναγίας, προσευχόμενοι σην χάρη Της και εκζητώντας την ευλογία και την μεσιτεία Της.

Πλούσιες λατρευτικές εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στον Θεομητορικό αυτό καθίδρυμα, που φιλοξενεί στο προαύλειο χώρο του το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο «Παναγία η Αρμενιώτισσα» και φροντίζει στις μέρες μας γέροντες και γερόντισσες που έχουν ανάγκη από αγάπη, φροντίδα και στοργή.
Στον πανηγυρικό εσπερινό της εορτής, την Δευτέρα 14 Αυγούστου, το απόγευμα, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος, ο οποίος ομίλησε θεολογικώς περί της μεταστάσεως της Κυρίας Θεοτόκου εις τους Ουρανούς, ενώ ευχήθηκε από τον προαύλειο χώρο και ενώπιον της θαυματουργού ιεράς εικόνος της Παναγίας, της Αρμενιώτισσας, στους χιλιάδες των προσκυνητών την χάρη και την ευλογία της Παναγίας μας διηνεκή στην ζωή τους.
Το πρωί τελέσθηκε στον Ιερό Ναό της Παναγίας του Αρμενίου, η πανηγυρική θεία Λειτουργία από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτη π.Αχίλλιο, ο οποίος κήρυξε και τον  θείο λόγο, τον Αρχιμανδρίτη π.Σέργιο και τον Πρωθιερέα του Ιερού Ναού, Πρωτοπρεσβύτερο π.Κωνσταντίνο. Κατά την διάρκεια της θείας Λειτουργίας οι πιστοί κοινώνησαν των αχράντων μυστηρίων και στην συνέχεια έλαβαν μέρος στην έξοδο του επιταφίου της Υπεραγίας Θεοτόκου.
 Στην Λάρισα, το πρωί της  κυριωνύμου ημέρας της εορτής, Τρίτη 15 Αυγούστου, τελέσθηκε η πανηγυρική αρχιερατική θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Παναγίας στους Αμπελόκηπους της Λάρισας, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.Ιγνάτιο και τους πατέρες του μεγαλωνύμου Ιερού Ναού, που ήταν και το επίκεντρο του εορτασμού της Θεοτόκου, στην πόλη της Λάρισας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Ιγνάτιος μίλησε για το μυσταγωγικό πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και ευχήθηκε στους πατέρες, στους Ιεροψάλτες, τους συνεργάτες και τους πολυπληθείς προσκυνητές του Ιερού Ναού, την χάρη, την ευλογία και την κραταιά προστασία της Παναγίας Μητέρας μας, ενώ ανεγνώσθη υπό του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, π.Ιγνατίου το Θεομητορικό μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.Ιγνατίου, που έκανε λόγο για την ζωή και το έργο της Υπεραγίας Θεοτόκου.