Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Τρίτη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για τον μήνα Φεβρουάριο.


Συνήλθε σήμερα, Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014, στην τρίτη Συνεδρία Της για το μήνα Φεβρουάριο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά τη σημερινή Συνεδρία :
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε την αποστολή Εγκυκλίου Σημειώματος για την υποβολή από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις, του απολογισμού των δαπανών που πραγματοποίησαν στον τομέα της φιλανθρωπικής διακονίας κατά το έτος 2013.


Επίσης, αποφασίσθηκε η συνδιοργάνωση διημερίδος με το Υπουργείο Εξωτερικών για τον Ιωάννη Καποδίστρια, με τίτλο «Ο Ιωάννης Καποδίστριας ως πρότυπο πολιτικού ηγέτου». Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, το Σάββατο 31 Μαΐου, με εισηγήσεις σχετικές προς το πρόσωπο και την προσφορά του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος, και στο Ναύπλιο, την Κυριακή 1 Ιουνίου, με Συνοδική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση, καθώς και καταληκτήρια ομιλία των εκδηλώσεων από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο.

Τέλος, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα και ενέκρινε αποσπάσεις Κληρικών της Εκκλησίας της Ελλάδος σε Ιερές Μητροπόλεις του εξωτερικού.


Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου