Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

Έρωτας στην Πόλη.

 

Περικλής Σπύρου

Έρωτας στην Πόλη

Η αφορμή για το ταξίδι στην Πόλη ήταν ιατρική. Οι γιατροί στην Αθήνα δεν μπορούσαν να τον βοηθήσουν και ακολουθώντας τη συμβουλή μιας γνωστής του από τους κοσμικούς κύκλους της πρωτεύουσας αποφάσισε να ταξιδέψει στην Πόλη για να λύσει το πρόβλημά του. Τα αίτια του ταξιδιού πολλά: η επανασύνδεση με την οικογένειά του, η ευκαιρία να ξεφύγει από την ατονία της μονότονης ζωής του, η προσπάθεια να ξεχάσει έναν έρωτα που είχε τελειώσει, οι γαστρονομικές απολαύσεις που ήταν συνώνυμες με ένα ταξίδι στην Πόλη.
Πατώντας το πόδι του στη Βασιλεύουσα θα μαγευτεί. Με τις ομορφιές της, με την ιστορία της, με τις αντιθέσεις και τους συμβολισμούς της. Θα γνωρίσει όχι μόνο το παρελθόν του, αλλά και το παρελθόν μιας ολάκερης φυλής, των Ρωμιών. Θα σαγηνευτεί το πνεύμα και η καρδιά του από την Πόλη και τους ανθρώπους της. Ένα ειδύλλιο βρίσκεται εν πλήρει εξελίξει, αλλά τα γεγονότα έρχονται να ανατρέψουν το σκηνικό.
Είναι ο ματωμένος Σεπτέμβρης του 1955.
Για παραγγελίες