Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

Πώς να υπερασπιστούμε την πίστη μας; Γέρων Νίκων Αγιορείτης - ''ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2024''.

Ο ομιλητής, ορμώμενος από την άγνοια και την αθεΐα της εποχής, στην αρχή της ομιλίας του, έθεσε το βασικότερο ερώτημα: “Τι γνωρίζουμε για την πίστη μας;” Απαντώντας στο εν λόγω ερώτημα, ανέφερε ότι: “Η γνώση της πίστεως του σημερινού ανθρώπου είναι μηδαμινή ακόμα και ανάμεσα στους χριστιανούς, παρόλο που αυτή είναι που θα σώσει τον άνθρωπο σύμφωνα με τον μακαρισμό “Μακάριοι οι ακούοντες τον λόγον του Θεού και φυλάσσοντες αυτόν” και εξήγησε: “Η ανάγνωση της Καινής Διαθήκης είναι πλέον σπάνιο φαινόμενο και αυτό είναι που οδηγεί στην άγνοια της πίστεως”.   

Σε άλλο σημείο ο π. Νικών, διηγήθηκε μία μικρή ιστορία από το γεροντικό για να τονίσει την σημασία της αληθινής πίστης, αναφερόμενος στον Αββά Ισχυρίωνα και ένα διάλογο που είχε με τους μαθητές του, οι οποίοι αναρωτιόντουσαν τι έργα θα κάνουν οι άνθρωποι στο τέλος του κόσμου, αν τώρα οι ίδιοι κάνουν τα μισά από τους προηγούμενους και τα διπλάσια από τους επόμενους, και ο Αββάς απάντησε: “Εκείνοι δεν θα έχουν κανένα έργο αρετής να δείξουν, αλλά όποιος κρατήσει την πίστη του τότε θα φανεί ανώτερος κι από εμάς κι από τους πατέρες μας, στα μάτια του Θεού”.  

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Γέροντας Νίκων, υπογράμμισε ότι: “ Όλα μπορούν να μας τα πάρουν εκτός από την πίστη μας” και συνέχισε: “Θα υπερασπιστούμε την ορθόδοξη πίστη μας ζώντας την, δείχνοντας την με τη ζωή μας, εβρισκόμενοι εντός της εκκλησίας, διότι σύμφωνα με τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο: “Είναι καλύτερο κανείς να σφάλει εντός της εκκλησίας, παρά να είναι σωστός έξω από την εκκλησία”.

Η ομιλία του Οσιολογιώτατου Ιερομονάχου π. Νίκωνα Αγιορείτη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, στις 7.00 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημήτριου, Δήμου Αγίου Δημητρίου, στα πλαίσια των ενοριακών εορταστικών εκδηλώσεων με την επωνυμία “ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2024”.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο “Ενοριακό Αρχονταρίκι” όπου ο Γέροντας Νίκων απάντησε στα πολλά ερωτήματα που του υπέβαλε το ακροατήριο.

Η 2η μέρα των εορταστικών εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε με κατανυκτική αγρυπνία στην οποία ιερούργησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος Αγγελής, Προϊστάμενος του Ιερού Προσκυνήματος  Αναστάσεως Χριστού Σπάτων και έψαλλαν οι Πρωτοψάλτες κ.κ. Χαλιαμπάλιας Σταύρος και Ιντζούδης Σωτήρης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ