Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

'ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2024'' 1η μέρα - Ομιλία με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Άσσου κ. Τιμόθεο, εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Μεξικού.

Την Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2024, έπειτα από την τέλεση της Ιεράς Παρακλήσεως του Αγίου Διονυσίου και του Αγίου Δημητρίου, των οποίων τα ιερά λείψανα βρίσκονται προς ασπασμό στον Ιερό Ναό μας, στις 7.00 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το πρόγραμμα, ομιλία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Άσσου κ. Τιμοθέου, εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Μεξικού, εντός του Ιερού Ναού με θέμα: “Φως Χριστού φαίνει πάσι”.

O Θεοφιλέστατος, ερχόμενος από τη Κολομβία, τη μακρινή Βενεζουέλα, ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στην προσωπική του οντολογική αναζήτηση, που τον οδήγησε στην ορθοδοξία και στην ελληνική γλώσσα και παράδοση.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε:  “Στη Λατινική Αμερική, δεν ήρθε κάποιος να κηρύξει την ορθοδοξία, αλλά ο Θεός μας δημιούργησε μία ιδιαίτερη κλίση, να βγούμε εμείς στους δρόμους και να ψάξουμε την ορθοδοξία”. 

Έπειτα σημείωσε: “Η ορθοδοξία δεν είναι τρόπος ζωής, είναι τρόπος ύπαρξης. Είναι να ζεις το ευαγγέλιο του Κυρίου ως βίωμα, γι’ αυτό και πρέπει να βρούμε τον τρόπο να “αδειάσουμε” τον εαυτό μας από κάθε εγωισμό, διότι ο εγωισμός είναι που κάνει τον άνθρωπο να είναι λίγος για τον άνθρωπο. Γίνομαι επαναστάτης από την ώρα που αρχίζω να αλλάζω τη δική μου ζωή, να κάνω τη δική μου προσωπική οντολογική επανάσταση”. 

Σε άλλο σημείο αναφέρθηκε στο ακροατήριο τονίζοντας: “Εσείς οι Έλληνες δεν χρειάζεται να ψάξετε απαντήσεις έξω, διότι η αλήθεια βρίσκεται μέσα στη δική σας ιστορία, τη δική σας ορθοδοξία, τα ρήματα των προγόνων σας”. 

Έκλεισε επισημαίνοντας ότι: “ Όλοι εμείς κοιτάμε προς την Ελλάδα, εμείς σας τιμούμε, σας αγαπούμε, είμαστε ευγνώμονες, εμείς θα λέμε ευχαριστούμε Ελλάδα, διότι οι Έλληνες είναι ο δρόμος διά του οποίου δοξάζεται ο Υιός του Ανθρώπου”.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο “Ενοριακό Αρχονταρίκι” όπου ο Θεοφιλέστατος απάντησε στα πολλά ερωτήματα που του υπέβαλε το ακροατήριο. 

Η 1η μέρα των εορταστικών εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε με κατανυκτική αγρυπνία στην οποία ιερούργησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Καρσιώτης, Ιεροκήρυκας του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αθηνών.

Έψαλαν οι Πρωτοψάλτες κ. κ. Γεώργιος Τσουραπούλης και Νικόλαος Γκαλιμανάς.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ