Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

Καλά πάμε, ο αγώνας συνεχίζεται.

 


Καλησπέρα σας Δόξα Των Τριαδικό Θεό μας πάμε πολύ καλά όπως μας λένε, και όπως βλέπουμε κι εμείς σήμερα με Την Βοήθεια Του Θεού περπάτησα με μια μικρή υποστήριξη χωρίς Π.

Χρόνο και πολύ υπομονή χρειαζόμαστε.

Πολύ προσευχή, Η Μόνη μας Ελπίδα!!!!

Και οι δικές σας προσευχές για εμάς βάλσαμο!!!!!

Ευχαριστώ πολύ Νικόλαος.

Ο Θεός μαζί μας και μαζί σας Αμήν!!!!!!

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τον Πολιούχο της Καλαμπάκας Άγιο Βησσαρίωνα.

 


Καλαμπάκα | Αιμίλιος Πολυγένης

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα, Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024 ο Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τον Πολιούχο της Καλαμπάκας, Άγιο Βησσαρίωνα.

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός Ονομαστηρίων Θεσσαλονίκης Φιλοθέου (ΦΩΤΟ).

 


Χρήστος Καναρόπουλος στην Romfea.gr

Χαίρει και αγάλλεται η Αποστολική Μητρόπολη της Θεσσαλονίκης για τα σεπτά ονομαστήρια του Παναγιωτάτου Ποιμενάρχου της κ. Φιλοθέου, τα πρώτα από την ενθρόνισή του.

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ.


9 Σεπτεμβρίου 2024

Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 200 ετών από το μαρτύριο των εν Ρεθύμνη Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων, Μανουήλ, Αγγελή, Γεωργίου και Νικολάου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, 9ης Σεπτεμβρίου 2024, στο Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου, Συναυλία του Παγκρητίου Συλλόγου Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ρεθύμνης.

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΤΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΓΗ: Ένας Βιώσιμος Πλανήτης για όλους. Κάλεσμα για Δράση – Η αλλαγή είναι εφικτή».


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο, από 10 έως 12 Σεπτεμβρίου 2024, το Οικολογικό Συμπόσιο με τίτλο: «ΓΗ: Ένας Βιώσιμος Πλανήτης για όλους. Κάλεσμα για Δράση – Η αλλαγή είναι εφικτή» και θέμα την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και την ανάγκη αλλαγής στον τρόπο της σκέψης μας, με τον επανακαθορισμό των προτεραιοτήτων και των αξιών μας.

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

Ὕψωσις τοῦ Τιμίου καὶ Ζωοποιοῦ Σταυροῦ.



Τὸ 326 ἡ Ἁγία Ἑλένη πῆγε στοὺς Ἁγίους Τόπους νὰ προσκυνήσει, καὶ νὰ εὐχαριστήσει τὸν Κύριο γιὰ τοὺς θριάμβους τοῦ γιοῦ της. Πηγαίνοντας ἐκεῖ ἡ Ἁγία Ἑλένη ἀρχίζει νὰ ἀναζητᾶ τὸν Τίμιο Σταυρό. Φτάνοντας στὸ Γολγοθὰ διατάζει νὰ γκρεμιστεῖ ὁ ναὸς τῆς Θεᾶς Ἀφροδίτης. Ἐκεῖ βρίσκουν τρεῖς σταυρούς. Καὶ μὴν ξέροντας ποιὸς ἀπὸ τοὺς τρεῖς εἶναι ὁ Τίμιος Σταυρὸς, ὁ Ἐπίσκοπος Ἱεροσολύμων, ἀκούμπησε κάποιας εὐσεβέστατης νεκρῆς γυναίκας τὸ σῶμα της διαδοχικὰ καὶ στοὺς τρεῖς σταυρούς. Μόλις ἀκούμπησε ἡ γυναίκα στὸν Τίμιο Σταυρὸ ἀναστήθηκε.

Λαμπρός εορτασμός της Αγίας Ζώνης στην ΙΜΜ Βατοπαιδίου (ΦΩΤΟ).

 


Άγιον Όρος - Αιμίλιος Πολυγένης

Με αγιορειτική λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα, Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024 η εορτή της Αγίας Ζώνης στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Υποδοχή Μητροπολίτη Ναυπάκτου στην ΙΜΜ Βατοπαιδίου (ΦΩΤΟ).

 


Άγιον Όρος | Αιμίλιος Πολυγένης

Με αγιορειτική τάξη πραγματοποίηθηκε σήμερα, Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024 η υποδοχή του Σεβ. Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

Ιερατική Σύναξη για την έλευση του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Κιλκίς.

 


Σύναξη όλων των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς.

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

Εορτασμός του θαύματος της Παναγίας στον Ι.Ν. Παναγίας Σκριπούς.

 


Με λαμπρότητα και πλήθος πιστών εορτάστηκε το θαύμα της Παναγίας, που διέσωσε τον Ορχομενό από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής το 1943, στον Ιερό Ναό Παναγίας Σκριπούς, το περίφημο Καθολικό της πάλαι ποτέ Ιεράς Μονής Σκριπούς, που στέκει αγέρωχο για 1150 χρόνια.

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Διδαχές από τον Άθωνα – «Η παρουσία της Παναγίας στο Άγιον Όρος».

 


Ομιλία του Καθηγουμένου της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ με θέμα: «Η παρουσία της Παναγίας στο Άγιον Όρος».

ΕΟΡΤΑΣΕ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΜΥΡΙΟΚΕΦΑΛΩΝ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ.




7 και 8 Σεπτεμβρίου 2024

Κατά την εκκλησιαστική τάξη και με πάνδημη συμμετοχή εορτάσθηκε η Μεγάλη Θεομητορική Εορτή του Γενεθλίου της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας στο ιστορικό Καθολικό της Ιεράς Μονής Μυριοκεφάλων, στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κατά το διήμερο 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2024.

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΑΣ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΙΜΩΝΟΠΕΤΡΑ.


 Από τις 20 έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2024 η πόλη του Βόλου και η ευρύτερη περιοχή θα έχει την ξεχωριστή τιμή και ευλογία να υποδεχθεί το ιερό λείψανο της Τιμίας και Αφθάρτου Χειρός της Αγίας Μυροφόρου και Ισαποστόλου Μαρίας της Μαγδαληνής από την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους, της οποίας αποτελεί ως γνωστόν και το σημαντικότερο κειμήλιο. Το προσκύνημα θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας Βόλου, όπου θα φιλοξενηθεί το ιερό λείψανο.

Συνάντηση της Αδελφότητας "Αγία Λυδία" με τον Πρωθυπουργό της Σερβίας.


Μεγάλη τιμή για την Ορθόδοξη Χριστιανική Αδελφότητα «Αγία Λυδία» και τους πατέρες της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου η συνάντηση στο Κυβερνητικό Μέγαρο με τον Πρωθυπουργό της Σερβίας κ. Μίλος Βούτσεβιτς την Τετάρτη 4.9.2024. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν υπουργοί και βουλευτές.

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

"ἐν καιροῖς ἐσχάτοις, ὡς ἀστὴρ ἀνέτειλας… Ἰωσὴφ Πατὴρ ἡμῶν"

 "ἐν καιροῖς ἐσχάτοις, ὡς ἀστὴρ ἀνέτειλας… Ἰωσὴφ Πατὴρ ἡμῶν». Ομιλίες στο Συνοδικό της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου κατά την εορτή του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστού (Άγιον Όρος 2024).

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024

Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΦΩΤΙΣΕ ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ.


 23Αυγούστου 2024

Στο πλαίσιο της 22ης Λαμπαδηδρομίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ρεθύμνης «ΔΟΤΕΣ ΖΩΗΣ», την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, το Δήμο Ρεθύμνης, το Δήμο Αγίου Βασιλείου, το Κέντρο Πολιτιστικής Κληρονομιάς «ΚΟΥΡΗΤΕΣ» και με τη συμμετοχή 18 Συλλόγων και Παραδοσιακών Σωματείων του τόπου μας, φώτισε με τη «Φλόγα της Αγάπης» ολόκληρο το Ρέθυμνο, αυτήν την επετειακή χρονιά της συμπλήρωσης 200 ετών από τη μαρτυρική τελείωση των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων, Μανουήλ, Αγγελή, Γεωργίου και Νικολάου, των εκ Μελάμπων Αγίου Βασιλείου καταγομένων και εν Ρεθύμνη μαρτυρησάντων κατά το έτος 1824.