Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ.

Η μεγάλη εθνικοθρησκευτική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της εθνικής παλιγγενεσίας του 1821 εορτάστηκε με τη δέουσα λαμπρότητα και θρησκευτική ευλάβεια στην Ιερά Μητρόπολη Θήρας, Αμοργού και Νήσων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Εμπορείου Σαντορίνης, συμπαραστατούμενος υπό του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, του και προϊσταμένου του εν λόγω Ιερού Ναού και άλλων Κληρικών και των ιεροδιακόνων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην προσλαλιά του προς το εκκλησίασμα, αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία της διπλής Εορτής του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου και της Εθνικής Επετείου της Ενάρξεως της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821, τονίζοντας τον καθοριστικό ρόλο της Υπεραγίας Θεοτόκου στο σχέδιο της Θείας Οικονομίας για τη σωτηρία του ανθρώπου.

Ακολούθησε η επίσημη δοξολογία για την εθνική επέτειο και η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των πεσόντων για την ελευθερία της Πατρίδος στο Ηρώο της Πλατείας του Εμπορείου.

Το ιερό αναλόγιο διηκόνησαν οι ιεροψάλτες της Ενορίας του Εμπορείου και μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτου κ. Ευτυχίου Μαρκοζάννε.

Μεταξύ του πολυπληθούς εκκλησιάσματος παρέστησαν ο Θηραίος Βουλευτής Κυκλάδων κ. Μάρκος Καφούρος, ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νικόλαος Ζώρζος, η Έπαρχος Θήρας κ. Ιουλία Καραμολέγκου, λοιποί εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως ως και φορέων της Σαντορίνης.

για όλες τις φωτογραφίες: Εδώ

οι  φωτογραφίες είναι από  Romfea.gr