Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΛΑΚΚΟΠΕΤΡΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ, ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΕ' ΛΟΥΚΑ.

 Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024 το πρωί, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος μετέβη στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Λακκόπετρας Δυτικής Αχαΐας όπου και ετέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Ιερό Μνημόσυνο του ενορίτου Αριστομένους Νιφόρα ο οποίος πολύ νέος εκλείθη να εγκαταλείψει το ξενοδοχείον της παρούσης ζωής και να μεταβεί στην αιώνια πατρίδα που είναι ο Ουρανός και στην αιώνια ζωή.
  Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του μεταξύ άλλων αναφέρθηκε, στην μεταστροφή και την σωτηρία του Ζακχαίου του Τελώνου. Ως καρπός ώριμος έπεσε στα πόδια του Κυρίου από την συκομορέα ο τελώνης Ζακχαίος. 
  Ο Κύριος ζήτησε να επισκεφθεί το σπίτι του. Ο Ζακχαίος μετανόησε, εξομολογήθηκε το αμαρτωλό παρελθόν του και υποσχέθηκε την αποκατάσταση όσων είχε αδικήσει. Ο Κύριος δεν ήλθε να καλέσει δικαίους αλλά, τους αμαρτωλούς εις μετάνοια. Ήλθε να μας σώσει, να μας λυτρώσει και να μας δώσει την δυνατότητα να γίνουμε πολίτες του παραδείσου.
  Με αγάπη, ο Κύριος, αντιμετωπίζει τον αμαρτωλό άνθρωπο με σκοπό να τον θεραπεύσει και να τον σώσει. Το έργον του Κυρίου μας το συνεχίζει η αγία μας Εκκλησία. Ο Κύριος διδάσκει την αγάπη προς τον αμαρτωλό αλλά, συγχρόνως το μίσος προς την αμαρτία. 
  Ο Ζακχαίος ας αποτελέσει για όλους μας ένα φωτεινό παράδειγμα. Ο Κύριος μας, Ιησούς Χριστός περιμένει την μετάνοια όλων που η μετάνοια αυτή ολοκληρώνεται στο Μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως.
  Τέλος, ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις θερμές συλλυπητηρίους ευχάς του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου προς τους οικείους του μεταστάντος αδελφού Αριστομένους καθώς και τις πατρικές του ευχές προς το εκκλησίασμα που είχαν κατακλύσει τον χώρον του Ιερού Ναού και όλους τους χώρους πέριξ αυτού.