Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Μουσική βραδιά με αξέχαστα παλιά ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια, στο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…»

Η Γυναικεία Χορωδία του Ιερού Ναού Ευαγγελιστού Λουκά Θήβας, παρουσίασε ένα μουσικό αφιέρωμα σε παλιά και αξέχαστα ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια, την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς και στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…».

Την Χορωδία διεύθυνε ο Πρωτοψάλτης Αλέξανδρος Φίλης και συμμετείχαν ο Γιάννης Πέππας, μπουζούκι και ο Γιάννης Καραλής, κιθάρα.

Η εκδήλωση μεταδόθηκε από το κανάλι του «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» στο YouTube.

 

Το 2013, μία μικρή ομάδα γυναικών, αποφάσισαν να συναντώνται σε έναν χώρο, όπου εκεί θα τραγουδούν και θα ξεφεύγουν από την καθημερινότητα τους. Έτσι ιδρύθηκε η Γυναικεία Χορωδία του Ευαγγελιστή Λουκά με την βοήθεια του Προϊσταμένου του ομώνυμου Προσκυνηματικού Ναού της Θήβας, π. Σπυρίδωνα Βασιλάκου.

Αριθμεί 25 χορωδούς, που στόχος τους είναι να έρθουν κοντά στον άνθρωπο που πονά, που έχει μοναξιά, που θα ήθελε μια ψυχαγωγία με τραγούδια γνωστά, γνήσια και ελληνικά. Να σμίγουν μέσα από τις νότες, να επικοινωνούν και να γίνονται όλοι, ένα.

Η μουσική βραδιά ήταν αφιερωμένη στο ρεμπέτικο, ταξίδι, σε μουσικούς διαδρόμους, που ξεκινούν από αρχαίους χρόνους, φτάνουν μέχρι το Βυζάντιο, την Μ. Ασία και απλώνονται σε όλη την Ελλάδα.

Το ρεμπέτικο τραγούδι γεννήθηκε από γνήσιους, ελεύθερους Έλληνες, που άνοιγαν την καρδιά τους και πλημμύριζε ο αέρας από συναισθήματα. Δεν ντρέπονταν να φωνάξουν με το τραγούδι τους, όταν τους έπνιγε το άδικο, η πίκρα, η φτώχεια, η λύπη, ο έρωτας και η αγάπη.

Χείμαρρος τα συναισθήματα των δημιουργών, αναρίθμητα τα τραγούδια τους. Και σε αυτό το πλαίσιο, η Χορωδία παρουσίασε μερικές από τις σπουδαίες συνεργασίες δημιουργών και ερμηνευτών που έγραψαν ανεξίτηλα το όνομα τους στις χρυσές σελίδες του ελληνικού τραγουδιού.

Βασίλης Τσιτσάνης, Μάρκος Βαμβακάρης, Γιάννης Παπαϊωάννου, Στράτος Παγιουμτζής, Γιώργος Μπάτης, Παναγιώτης Τούντας, Ανέστης Δελιάς και τόσοι άλλοι.

Μια βουτιά στο παρελθόν, σε στενά σοκάκια που ο ήχος του μπουζουκιού, μας προκαλεί να σπρώξουμε την πόρτα του μικρού καπηλειού…