Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 1 Αυγούστου 2021

Στο όμορφο Κεφαλόβρυσο ο Μητροπολίτης Αργολίδας για την παράκληση στην Θεοτόκο.

 Στο ορεινό χωριό της Αργολίδας ,το Κεφαλόβρυσο , επισκέφτηκε το απόγευμα της Δευτέρας 2 Αυγούστου 2021 ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος για να τελέσει την Ιερά παράκληση στη Θεοτόκο Παναγία.

 Τον Μητροπολίτη υποδέχθηκε ο εφημέριος του ναού π. Ηλίας Γάτσιος ,το εκκλησιαστικό συμβούλιου του Ιερού ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου ,καθώς και οι κάτοικοι του χωριού.
Ο Μητροπολίτης τέλεσε τον εσπερινό και την Ιερά παράκληση και μίλησε στους κατοίκους για το νόημα της μεγάλης εορτής του Χριστιανισμού ,το Πάσχα του Καλοκαιριού όπως αλλιώς λέγεται η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Προς προσκύνηση τέθηκαν και Ιερά λείψανα Αγίων που έφερε μαζί του ο Μητροπολίτης Αργολίδας προς ευλογία του τόπου και των κατοίκων.
Στο τέλος της Ιεράς παράκλησης ο εφημέριος του ναού π. Ηλίας Γάτσιος ,ευχαρίστησε εκ μέρους του εκκλησιαστικού συμβουλίου και των κατοίκων για την τιμή που έκανε ο Μητροπολίτης Αργολίδας να παραβρεθεί στο χωριό και να τελέσει τις Ιερές ακολουθίες.
Ακολούθησε κέρασμα στον προαύλιο χώρο του ναού με νηστίσιμα γλυκίσματα που είχαν φτιάξει οι κάτοικοι του χωριού.
Το Κεφαλόβρυσο (υψόμ. 770 μ.) είναι οικισμός του νομού Αργολίδας, 48 χλμ. ΒΔ του Ναυπλίου και 5 χιλιόμετρα βόρεια από την έξοδο 7 (Νεοχώρι) του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Πελοποννήσου. Διοικητικά ανήκει στον Δήμο Άργους-Μυκηνών και έχει 53 κατοίκους (2011, αναθεώρηση 2014).
Αν κάνουμε μια ιστορική αναδρομή στο παρελθόν θα δούμε ότι στην πρώτη διασωζόμενη απογραφή των Βενετών το 1696 έχει 176 κατοίκους και στην αμέσως επόμενη του 1700, γνωστή ως απογραφή Γκριμάνι εχει 159. Το Κεφαλόβρυσο ως το 1927 ονομαζόταν Άνω Μπέλεσι.
Από τις 28 Σεπτεμβρίου του 1927(Φ. Ε. Κ. 206Α) μετονομάστηκε «Κεφαλόβρυσο» από την ομώνυμη πηγή.
Στην νότια είσοδο του χωριού βρίσκονται η κεντρική πλατεία του χωριού και οι πηγές του ποταμού Ινάχου. Οι κάτοικοι την πηγή ονομάζουν σήμερα, απλώς «κεφαλάρι». 
Το κεφαλάρι είναι ένα σπήλαιο καρστικού τύπου, από το οποίο εκρέει άφθονο κρύο νερό 11 βαθμών Κελσίου, σε σταθερή θερμοκρασία όλο το χρόνο. Μαζί με τον Ερασίνο ποταμό (Κεφαλάρι Άργους) και τη Λέρνη Μύλων είναι μία από τις τρεις πηγές της επαρχίας Άργους.