Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

Σεβασμιώτατος: «Ο Τίμιος Πρόδρομος μας δείχνει τον τρόπο, για να μεταφέρουμε το μήνυμα του Χριστού».

Με επίκεντρο την ευρύτερη περιοχή της Λοκρίδας εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος η Ιερά μνήμη της Αποτομής της Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου.

          Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών την παραμονή της Εορτής χοροστάτησε και ωμίλησε στον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου στην Κυρτώνη.

          Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών με αφορμή τον διάλογο του Τιμίου Προδρόμου με τον Βασιλέα Ηρώδη Αντύπα τόνισε ότι «η συμπεριφορά μας, ακόμη και η λεγόμενη ιδιωτική, είναι εκτεθειμένη σε έλεγχο και κριτική, όχι διότι με αυτόν τον τρόπο καταστρατηγείται το απόρρητο της ιδιωτικης ζωής μας, αλλά διοτι ο άνθρωπος είναι μια ολότητα, και ως εκ τούτου η ιδιωτική του ζωή και το προσωπικό του ήθος άμεσα επηρεάζει και την κοινωνική του συμπεριφορά και την διαχείριση από μέρους του κοινών πραγμάτων και υποθέσεων».

          Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος απένειμε το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον Εφημέριο της Ενορίας π. Ισίδωρο Ανέστη.

          Ανήμερα της Εορτής ο κ. Συμεών τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Πανηγυρίζοντα Ναό του Αγίου Ιωάννου στην Δρυμαία Φθιώτιδος.

          Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μεταδόθηκε απευθείας μέσω τηλεοράσεως, ραδιοφώνου και διαδικτύου.

          Στο κήρυγμά του ο κ. Συμεών τόνισε ότι, «ο Πρόδρομος δέχθηκε την κλήση από τον Θεό να μεταφέρει στους ανθρώπους ένα μήνυμα, το μήνυμα του ερχομού του Μεσσία, του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Ένα μήνυμα, το οποίο το μετέφερε με επιτυχία. Όμως μας απέδειξε ο Τίμιος Πρόδρομος ότι για να γίνει αυτό το μήνυμα αποδεκτό στους ακροατές του πρέπει αυτός που το μεταφέρει να πληρεί κάποιες προϋποθέσεις:

         Πρώτον: ο κήρυκας δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ταυτίσει τον εαυτό του με το περιεχόμενο του μηνύματος, που καλείται να μεταφέρει.

          Δεύτερον: ο κήρυκας δεν στοχοποιεί το πρόσωπο, το οποίο ελέγχει, αλλά με ακρίβεια και πιστότητα κηρύττει το νόμο του Θεού και του δείχνει το δρόμο του Θείου Θελήματος. Και τρίτον: ο κήρυκας να μην υποκρύπτει πίσω από την αποστολή του οποιαδήποτε ιδιοτέλεια φανερή ή κρυφή.

          Μόνο τότε το μήνυμα γίνεται αποδεκτό από τους ακροατές», τόνισε ο Σεβασμιώτατος.

          Το απόγευμα ο κ. Συμεών παραβρέθηκε σε εκδήλωση του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Μώλου με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση με θέμα: «Στιγμές της Επανάστασης στη Φθιώτιδα» στο Πολιτιστικό Κέντρο Μώλου.

          Στην εκδήλωση οι μαθητές του Γυμνασίου Μώλου παρουσίασαν στο κοινό του Μώλου το συλλογικό τους έργο για το 1821, το οποίο, ανάμεσα σε εκατοντάδες έργα, έλαβε βραβείο διακρίσεως στον Μαθητικό Διαγωνισμό που οργάνωσε με επιτυχία εφέτος η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος.

          Ο κ. Συμεών συνεχάρη τα παιδιά που παρουσίασαν τα έργα τους και στους δικούς τους ανθρώπους, στους γονείς, τους συμμαθητές και τους δασκάλους τους και τους ευχήθηκε πατρικώς να έχουν πάντα επιτυχίες.

          Στις Ιερές Ακολουθίες και στην εκδήλωση στο Μώλο παραβρέθηκαν: ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Ιωάννης Οικονόμου, ο Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Θέμης Χειμάρας,   ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ. Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος και  κ. Ηλίας Κυρμανίδης, οι Δήμαρχοι Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές, Καμένων Βούρλων κ. Ιωάννης Συκιώτης και  Αμφίκλειας – Ελάτειας κ. Αθανασία Στιβακτή, Αντιδήμαρχοι, μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων, εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων του τόπου.