Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 29 Αυγούστου 2021

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΥΝΟΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 1821.


ΕΛ­ΛΗ­ΝΙ­ΚΗ ΔΗ­ΜΟ­ΚΡΑ­ΤΙ­Α

Η ΙΕΡΑ ΣΥ­ΝΟ­ΔΟΣ

ΤΗΣ ΕΚ­ΚΛΗ­ΣΙ­ΑΣ ΤΗΣ ΕΛ­ΛΑ­ΔΟΣ

Δ/νσις : Ἰ­ω­άν­νου Γεν­να­δί­ου 14 – 115 21, Ἀ­θῆ­ναι

Τηλ. 210-72.72.268, Fax 210-72.72.210, e-mail: politistikitautotita@yahoo.gr

Ειδικη Συ­νο­δι­κη Ε­πι­τρο­πη

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΟΣ

Αθήνα, 31η Αυγούστου 2021

Δ Ε Λ ­Τ Ι ­Ο    Τ Υ ­Π Ο Υ

Συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα οι Συνοδικές και Περιφερειακές εκδηλώσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821.  Τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προφυλάξεως από την πανδημία.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου, η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος διοργανώνει εκδήλωση στην  Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Παλαιοχωρίου. Στις 07:30 θα αρχίσει η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών. Θα ακολουθήσει ο  Αγιασμός επί τη αρχή της Ινδίκτου και το Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τους μοναχούς και τις μοναχές που εκδιώχθηκαν από την Βαυαροκρατία με την βίαιη διάλυση των Μοναστηριών.

Το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου, η Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου θα τιμήσει τους μετασχόντες και τους ηρωικώς πεσόντες κατά την Επανάσταση στη Χαλκιδική το 1821.

Στις 19:30 θα διοργανωθεί επετειακή εκδήλωση στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ιερισσού, η οποία θα περιλαμβάνει:

Α) Ομιλία του Καθηγητού της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ κ. Μιχαήλ Τρίτου με θέμα: «Η προσφορά των Νεομαρτύρων στο δούλο Γένος».

Β) Μουσικοχορευτική εκδήλωση από τη χορωδία ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΚΥΨΕΛΗ συνοδεία παραδοσιακών οργάνων με Χοράρχη τον Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Χρήστο Κυριακόπουλο, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού.

Γ) Παραδοσιακούς εθνικούς χορούς από χορευτικό συγκρότημα της Ιερισσού.

 

Την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου, συνεχίζονται οι επετειακές εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού. Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ιερισσού θα τελεσθεί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου, εκπροσώπου της Ιεράς Συνόδου, και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μαρωνείας κ. Παντελεήμονος και Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου. Θα τιμηθεί η μνήμη των υπό των Οθωμανών αδίκως σφαγιασθέντων ή ανασκολοπισθέντων κατοίκων της Χαλκιδικής κατά την Επανάσταση του 1821.

Τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, η Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας θα τιμήσει τη μνήμη του Εθνομάρτυρος Επισκόπου Σαλώνων Ησαΐα με την παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και του τέως Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου.

Συγκεκριμένα, στις 18:00 θα τελεσθεί ο Εσπερινός στο Καθολικόν της Ιεράς Μονής του Οσίου Λουκά. Στη συνέχεια θα τελεσθεί Επιμνημόσυνη Δέηση προ της προτομής του Εθνομάρτυρος Επισκόπου Σαλώνων Ησαΐα. Θα γίνει κατάθεση στεφάνου και θα ψαλεί ο Εθνικός Ύμνος.

Θα ακολουθήσει η ομιλία του τέως Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου με θέμα: «Η δημιουργία του Νεώτερου Ελληνικού Κράτους και οι διεθνείς επιπτώσεις της».

Η Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος υπό τη διεύθυνση του Δρος Ανδρέα Ιωακείμ θα αποδώσει παραδοσιακά τραγούδια.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για το 1821 μπορείτε να επισκέπτεστε τον διαδικτυακό ιστότοπο www.ekklisia1821.gr, που ειδικώς δημιουργήθηκε για το σύνολο των επετειακών δράσεων του έτους αυτού, καθώς και τους αντίστοιχους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Twitter, Instagram, Youtube (@ekklisia1821).

Εκ της Ι­ε­ράς Συ­νό­δου της Εκκλησίας της Ελλάδος.