Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 17 Απριλίου 2021

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΚΑΙ ΑΛΜΥΡΟΥ κ. ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.


ΕΛ­ΛΗ­ΝΙ­ΚΗ ΔΗ­ΜΟ­ΚΡΑ­ΤΙ­Α

Η ΙΕΡΑ ΣΥ­ΝΟ­ΔΟΣ

ΤΗΣ ΕΚ­ΚΛΗ­ΣΙ­ΑΣ ΤΗΣ ΕΛ­ΛΑ­ΔΟΣ

Δ/νσις : Ἰ­ω­άν­νου Γεν­να­δί­ου 14 – 115 21, Ἀ­θῆ­ναι

Τηλ. 210-72.72.268, Fax 210-72.72.210, e-mail: politistikitautotita@yahoo.gr

Ειδικη Συ­νο­δι­κη Ε­πι­τρο­πη

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΟΣ

Αθήνα, 22α Απριλίου 2021

Δ Ε Λ ­Τ Ι ­Ο    Τ Υ ­Π Ο Υ

 

Την Πέμπτη 21 Απριλίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Πρόεδρος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος της Εκκλησίας της Ελλάδος, επισκέφθηκε στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων την Υπουργό  κ. Νίκη Κεραμέως, την Υφυπουργό, αρμόδια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, κ. Ζέτα Μακρή και τον Υφυπουργό, αρμόδιο για την Ανωτάτη Εκπαίδευση, κ. Άγγελο Συρίγο.

Εκ μέρους του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ο Σεβασμιώτατος παρέδωσε στην Υπουργό και στους Υφυπουργούς την πλήρη σειρά των Πρακτικών των  Συνεδρίων, τα οποία διοργάνωσε η Εκκλησία της Ελλάδος για να τιμήσει τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως.

Η σειρά αποτελείται από 10 τόμους που περιλαμβάνουν τα Πρακτικά 10 Επιστημονικών Συνεδρίων. Τα Συνέδρια πραγματοποιήθηκαν από το 2012 μέχρι και το 2020 και κάλυψαν μεγάλο εύρος θεμάτων σχετικών με την Τουρκοκρατία και την Ελληνική Επανάσταση. Η Εκκλησία της Ελλάδος καταθέτει, ως συνεισφορά στον εορτασμό, μία σειρά επιστημονικών έργων με ποικιλία θεμάτων και εκτεταμένη βιβλιογραφία.

Εξ άλλου ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κεραμέως για την άριστη συνεργασία των υπηρεσιών του Υπουργείου και συγκεκριμένα της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων με την Εκκλησία της Ελλάδος ως προς τη διοργάνωση τριών μαθητικών διαγωνισμών. Συγκεκριμένα οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν βίντεο διαρκείας 6 λεπτών επιλέγοντας μία προσωπικότητα που έδρασε πριν, κατά ή μετά  την Επανάσταση του 1821.

Η Υπουργός ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την προσφορά των τόμων και διαβεβαίωσε ότι θα συνεχισθεί η συνεργασία του Υπουργείου με τη Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος της Εκκλησίας. Επίσης δήλωσε ότι για όλα τα θέματα που αφορούν την Εκκλησία η ίδια επιδιώκει να διατηρεί πολύ καλή επικοινωνία με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και με την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκέπτεστε τον διαδικτυακό ιστότοπο www.ekklisia1821.gr, που η Εκκλησία της Ελλάδος ειδικώς δημιούργησε για το σύνολο των επετειακών δράσεων του έτους αυτού, καθώς και τους αντίστοιχους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Twitter, Instagram, Youtube (@ekklisia1821).

 

Εκ της Ι­ε­ράς Συ­νό­δου της Εκκλησίας της Ελλάδος.