Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 17 Απριλίου 2021

Χονγκ Κονγκ Νεκτάριος: Ο Κύριος προλέγει το Πάθος και την Ανάστασή Του.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χονγκ Κονγκ κ. Νεκτάριος, συνεχίζοντας τα διαδικτυακά του μηνύματα, για τις Κυριακές της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, παρουσιάζει την ευαγγελική περικοπή της Ε’ Κυριακής, που επιλέχθηκε γιατί περιλαμβάνει την τρίτη πρόρρηση του πάθους και της Ανάστασης του Χριστού, καθώς και την συζήτηση του Ιησού με τους μαθητές Του, Ιάκωβο και Ιωάννη, που ζητούν πρώτες θέσεις στην βασιλεία Του.
Ενώ Εκείνος τους μιλάει για σταυρική θυσία και πάθος, το μυαλό των μαθητών, βρίσκεται στην κοσμική εξουσία και την δόξα. Η απάντηση του Χριστού, αποτελεί και το κέντρο της περικοπής. Στο πολίτευμα της Εκκλησίας, η ηγεσία είναι ταπείνωση και διακονία και η αποστολή αυτή, απορρέει από το δικό Του παράδειγμα.
Η Κυριακή αυτή, είναι αφιερωμένη στην οσία Μαρία την Αιγυπτία, που είναι ένα παράδειγμα και πρότυπο μετανοίας ενός ανθρώπου, που πραγματικά μεταμορφώθηκε. Που ενώ χαιρόταν την αμαρτωλή ζωή, κατάλαβε το σκοτάδι στο οποίο βρίσκονταν και ζητώντας την χάρη του Σταυρού, κατάφερε να μεταμορφώσει τη ζωή της και να φτάσει στην αγιότητα και το φως της θεϊκής δόξας.