Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

Διήμερη Προσκυνηματική αποδημία της Ενορίας του Αγίου Δημητρίου Λαμίας στην Ιερά Μονή Παναγίας Μαλεβής και σε άλλα Προσκυνήματα της Πελοπονήσσου.

Με την Χάρη της Υπεραγίας Θεοτόκου και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου η Ενορία του αγίου Δημητρίου Λαμίας πραγματοποίησε στις 19 & 20 Ιουλίου  διήμερη προσκυνηματική  αποδημία στην Ιερά και Παναγιοφρούρητο Μονή της Παναγίας Μαλεβής της Μυροβλύτισσας και Θαυματουργού στην Πελοπόννησο.

            60 προσκυνητές με επικεφαλής τον Προϊστάμενο –Εφημέριο της Ενορίας π. Δημήτριο Ατματζίδη, αναχώρησαν το πρωί της Παρασκευής και μέσω του Ισθμού της Κορίνθου κατευθύνθηκαν στην Μεγαλόπολη όπου επισκέφθηκαν τον  Ιερό Ναό της αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Θεοδώρας της εκ Βάστας Μεγαλουπόλεως. Προσεκύνησαν εις τον τόπο όπου εμαρτύρησε η αγία και ετέλεσαν δέηση υπέρ υγείας. Είδαν από κοντά το θαύμα του Θεού, το οποίο επιτελείτε επί αιώνες εκεί.
            17 μεγάλα δέντρα ξεπηδούν από την στέγη του Ναού και ένα ποτάμι με γάργαρο νερό ξεχύνεται από τα θεμέλια του Ναού. Ο Θεός εισήκουσε την προσευχή της αγίας, η οποία πριν το μαρτύριό της παρεκάλεσε τον Θεό λέγοντας:
 «Κύριε, κάνε το σώμα Ναό, το μαλλιά μου δέντρα και το αίμα μου ποτάμι».
            Ακολούθως κατευθύνθηκαν μέσω Τριπόλεως στην Ιερά Μονή Παναγίας Μαλεβής, εις την οποία πρσεκύνησαν την Ιερά και Θαυματουργό Εικόνα , έργο του Ευαγγελιστού Λουκά, η οποία αναβλύζει άγιο Μύρο και διέμειναν στους ξενώνες της Μονής, γευόμενοι την Αβραμιαία φιλοξενία της γυναικείας Αδελφότητος.
            Στο ξεκίνημα της νύκτας, ανέβηκαν στο Ιερό Παρεκκλήσιο και ετέλεσαν σε κατανυκτικό κλίμα Ιερά Παράκληση στην Παναγία.
            Το πρωί του Σαββάτου 20 Ιουλίου , ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας εόρταζε την εις Ουρανούς Πυρφόρο ανάβαση του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, συμμετείχαν στην Θεία Λειτουργία στο Μεγάλο Καθολικό της Μονής, όπου κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων και ετέλεσαν Αρτοκλασία.
            Μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας, συμμετείχαν στο Ιερό τρισάγιο, το οποίο εψάλη επί του  τάφου της Μακαριστής Καθηγουμένης της Μονής Γερόντισσας Παρθενίας, η οποία διετέλεσε Ηγουμένη της Μονής επί 54 συναπτά έτη, ανεδείχθη νέα Κτίτωρ της Μονής  και επί των ημερών της οποίας η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Μυρόβλυσσε.
            Ο π. Δημήτριος εκφράζοντας τα συναισθήματα  όλων των προσκυνητών ευχαρίστησε εγκαρδίως τη νυν Καθηγουμένη Γερόντισσα Παρθενία και τα μέλη της Ιεράς Αδελφότητος για την υποδοχή και φιλοξενία, ευχόμενος υγεία, δύναμη και συνεχή ευλογία της Παναγίας στο Θεάρεστο πνευματικό έργο που επιτελεί η Μονή επί πολλά έτη.
            Το προσκύνημα στην οροσειρά του υψηλού Πάρνωνα, ο οποίος αποκαλείται «Άγιον όρος της Πελοπονήσσου», συνεχίστηκε με επίσκεψη στην Ιστορική Μονή Παλαιοπαναγιάς, εις την οποία προσεκύνησαν την Εφέστιο Θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Ελεούσης.
            Στην συνέχεια κατευθύνθηκαν στον τελευταίο προσκυνηματικό σταθμό τους, την Ιερά Μονή Παναγίας Ελώνης, η οποία στέκεται ως «αετοφωλιά» κρεμασμένη στους υψηλούς βράχους του Πάρνωνα  κηρύττοντας τα Μεγαλεία του Θεού και την αδιάλειπτο προστασία της Παναγίας και βεβαιώνοντας του λόγου: «Όπου Θεός δε βούλεται, νικάται φύσεως τάξις».
            Αφού προσεκύνησαν την Ιερά και Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας και άλλα Ιερά λείψανα αγίων, όπου μεταξύ αυτών και του αγίου Νεομάρτυρος Ιωάννου του Μονεμβασιώτου, ετέλεσαν δέηση στο Καθολικό υπέρ υγείας όλων των Ενοριτών και των προσκυνητών.
            Μετά από στάση για γεύμα στο παραθαλάσσιο και γραφικό Λεωνίδιο, κατά την επιστροφή τους επισκέφθηκαν την πρώτη Πρωτεύουσα του Ελεύθερου Ελληνικού Κράτους, το Ιστορικό Ναύπλιο.  
            Τέλος αργά το βράδυ το Σαββάτου, επέστρεψαν στην πόλη της Λαμίας υπερπληρωμένοι από αισθήματα ιδιαίτερης ευλογίας και χαράς και ενισχυμένοι πνευματικά από την προσκυνηματική τους αυτή αποδημία, δοξάζοντας το Όνομα του Τριαδικού Θεού και της Υπεραγίας Θεοτόκου, ανανεώνοντας το ραντεβού τους και για άλλες τέτοιου είδους εξορμήσεις.
Εκ του Ιερού Ναού.