Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΝΔΟΞΟΥ ΟΣΙΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

 εικόνα Viber 2019-07-26 12-53-36

Με την δέουσα Εκκλησιαστική τάξη και ευπρέπεια πανηγύρισε ο Ενοριακός Ι. Ναός Αγίας Παρασκευής Βραχατίου. Συγκεκριμένα χθες Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2019, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός κατά την διάρκεια του οποίου ο Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως μας Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, ομίλησε για την εορτάζουσα Άγια Παρασκευή αναφέροντας τα βασικά στοιχεία που απορρέουν από την σεπτή βιωτή της, όπως η παρθενία και η αγάπη της προς τον Σωτήρα Χριστό. Πριν την απόλυση του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευσης της Ι. Εικόνος στους δρόμους της πόλεως του Βραχατίου.  

Σήμερα, ανήμερα της Εορτής, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος χοροστάτησε στην Ι. Ακολουθία του Όρθρου και στην συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θ. Λειτουργία. Στον λόγο του προς τους πιστούς ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στον βίο και τα μαρτύρια της Αγίας Παρασκευής τονίζοντας ότι, ούτε ζωή ούτε θάνατος μπόρεσαν να εμποδίσουν την αγάπη της προς τον Χριστό. Επομένως και οι φιλέορτοι πιστοί οφείλουν να μιμηθούν την Αγία τόσο στην πίστη της όσο και στην ιεραποστολική της δράση, ώστε ο καθένας να κηρύττει με Ιεραποστολικό ζήλο και με την παρουσία του «Ιησούν Χριστόν και τούτον εσταυρωμένον» (Α’ Κορ. β’ 2). Ολοκληρώνοντας, μετέφερε τις πατρικές ευλογίες του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου και ευχήθηκε, όπως ακριβώς η Αγία θεραπεύει τους οφθαλμούς του σώματος έτσι να θεραπεύσει τους οφθαλμούς της ψυχής και να χαρίσει το φως του Χριστού!