Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Εορτή του Αγίου Γεωργίου στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Καστοριάς, (ΦΩΤΟ).

Ο Άγιος Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος είναι ένας ιδιαίτερα λαοφιλής Άγιος, γι' αυτό και στην πατρίδα μας, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, τιμάται ιδιαίτερα. Έτσι και στην επαρχία της Καστοριάς, πολλοί Ιεροί Ναοί φέρουν το όνομα του "γοργού" Αγίου.

Επίκεντρο των εορτασμών αποτελεί ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Καστοριάς, όπου βρέθηκε και φέτος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς προκειμένου να τελέσει την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, πλαισιούμενος από τους Ιερείς του ως άνω Ναού και τον Διάκονο. Ο φετινός εορτασμός ήταν ιδιαίτερος, μιας και είναι η πρώτη πανήγυρη χωρίς τον έως πρότινος εφημέριο του Ναού, νυν Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιο.
Την λαμπρά πανήγυρη τίμησαν όπως κάθε χρόνο με την παρουσία τους οι πιστοί από κάθε γωνιά της Καστοριάς. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του μίλησε με θέμα : "Η Ανάσταση ως πηγή δυνάμεως".
Στο τέλος, ευλογήθηκε το κόλλυβο του Αγίου, ενώ ακολούθησε και το παραδοσιακό κέρασμα για τους παρευρισκομένους.