Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 27 Απριλίου 2019

Ο Εσπερινός της Αγάπης στην Ι.Μ Ελευθερουπόλεως.

Την Κυριακή του Πάσχα, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου και με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, τελέσθηκε ο Εσπερινός της Αγάπης.

Η πανηγυρική Ακολουθία άρχισε, περίπου την 11ην πρωινή, με την ένδυση του Αρχιερέως με τα ιερά άμφια στη μεγάλη αίθουσα της Μητροπόλεως, παρουσία αρκετών ήδη λαμπροφορεμένων ιερέων, και δεκάδων πιστών και φιλακόλουθων χριστιανών υπό τους χαρμόσυνους ήχους της αναστάσιμης ψαλμωδίας του χορού των ιεροψαλτών του Μητροπολιτικού Ναού.
Εν συνεχεία με λαμπρή εκκλησιαστική πομπή Κλήρος και λαός, με επι κεφαλής τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, κατευθύνθηκαν στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, όπου εψάλη η εσπερινή αναστάσιμη Ακολουθία και διαβάσθηκε το ιερό Ευαγγέλιο «Ούσης οψίας..» σε διάφορες ξένες γλώσσες: λατινικά, αγγλικά, σερβικά, ιταλικά, αραβικά και σε δακτυλικό εξάμετρο, για να δηλωθεί έτσι η διάδοση του Ευαγγελίου σε όλο τον κόσμο.
Η χαρμόσυνη τελετή του Εσπερινού της Αγάπης έληξε με την επιστροφή πάντων στο Επισκοπείο όπου πριν το τέλος της ακολουθίας ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μπένος υπενθύμισε στους πιστούς την δεκαπενταετή επέτειο χειροτονίας εις επίσκοπον του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου (28 Απριλίου 2004), ευχόμενος ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός να του χαρίζει υγείαν και μακροημέρευσιν ώστε επί έτη πολλά να διακονεί το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Παγγαιοριτικής Εκκλησίας.
Εν συνεχεία το λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος ο οποίος αιφνιδιασμένος από την αναφορά του π. Χρυσοστόμου ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας δια τας ευχάς του και ανεφέρθη επ’ ολίγον εις την εις επίσκοπον χειροτονία του αυτήν την ημέρα. Τέλος και αφού εψάλη το πολυχρόνιο του, ο Σεβασμιώτατος εμοίρασε στους πιστούς κόκκινο αυγό, ενώ κλήρος και πιστοί εύχονταν τα δέοντα προς τον επίσκοπο και πνευματικό τους πατέρα.