Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Λιτανεία εικόνος Αγ. Γεωργίου στο Γύθειο.


Εκκλησιαστική παράδοση αιώνων είναι η λιτανεία της εικόνας του αγίου κατά την ημέρα ή παραμονή της εορτής του χάριν ευλογίας. Έτσι και εφέτος μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, την οποία τέλεσε ο Σεβ. Πομενάρχης μας, έγινε η λιτανεία της εικόνας του εορτάζοντος Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου από τον Ιερό Ναό μέχρι την κεντρική πλατεία της πόλεως.

Η ευλαβής συμμετοχή των πιστών χριστιανών υπήρξε συγκινητική. Η αντιδήμαρχος κα Λυροφώνη, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ανατολικής Μάνης και η αντιπροσωπεία της παιδικής χορωδίας εκκλησιαστικής μουσικής του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού προσέδωσαν ιδιαίτερο θρησκευτικό συναίσθημα, ως και όλες οι εκδηλώσεις της μεγάλης τιμής προς τον στρατιωτικό αυτό άγιο.
Μετά την επιστροφή στον Ι.Ναό, ο Σεβ. διένειμε στους πιστούς από ένα φυλλάδιο με ερμηνεία της ομολογίας της Πίστεώς μας του ''Πιστεύω''.