Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Αρχιερατική Χοροστασία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Λαμίας.

Στον Ιερό Ναό του αγίου Γεωργίου Λαμίας χοροστάτησε και ωμίλησε την Κυριακή 20 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος.
            Στο κήρυγμά του προς το πολυπληθές Εκκλησίασμα ο Ποιμενάρχης μας ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή των δέκα λεπρών, αναφερόμενος στη θεραπεία τους από τον Κύριο, τον Ιατρό της ψυχής και του σώματος, στην αξία της Ιερωσύνης και στην μεγάλη αμαρτία της αχαριστίας.

            Χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος ανέφερε:
            « Είναι μαρτύριο για τον άνθρωπο να έχει στους ώμους του φορτωμένη μια ασθένεια και μάλιστα όταν δεν υπάρχει πίστη, ο άνθρωπος εκείνος είναι δυστυχισμένος. Για να επέλθει η θεραπεία, πρέπει ο άνθρωπος να γνωρίσει τον αληθινό γιατρό, τον Χριστό. Χρειάζεται απλή πίστη και υπακοή στην ιατρική επιστήμη, η οποία συνεχώς εξελίσσεται. Παλιά οι απλοί άνθρωποι όταν συνέβαινε κάτι στην υγεία τους έτρεχαν πρώτα στον Ιερέα για να τους σταυρώσει με την αγία λόγχη και να τους διαβάσει ευχές υπέρ υγείας και εθεραπεύντο, διότι υπήρχε μέσα τους η πίστη.
Χειρότερη από την λέπρα του σώματος, η οποία πλέον δεν υπάρχει, είναι η λέπρα της ψυχής. Δεν είναι αθεράπευτη αλλά με δυσκολία θεραπεύεται. Θέλει πολύ προσπάθεια και τα φάρμακα αυτής της αρρώστιας είναι η μετάνοια, η πίστη, η θέληση, η αγάπη και η Χάρις του Θεού.
            Όταν στην ζωή μας ευτυχούμε, δυστυχώς ξεχνούμε τον Θεό. Μόνο όταν μας χτυπήσει την πόρτα μία θλίψη, κλονίζεται η ζωή μας και καταφεύγουμε σ’ Αυτόν.
            Η αχαριστία είναι μεγάλη αμαρτία. Ο άνθρωπος ο αγνώμων και αχάριστος είναι εγωιστής και μόνο κατ’ όνομα άνθρωπος. Του λείπει η αγάπη. Η Εκκλησία μας καλεί να είμεθα ευγνώμονες, άνθρωποι πίστεως με ευγένεια ψυχής. Τα χαρίσματα αυτά αναβιβάζουν τον άνθρωπο ψηλά.
            Ας ευχηθούμε να μας ελεήσει ο Κύριος αδελφοί μου και να μας γλιτώνει από τις ψυχικές και σωματικές ασθένειες ενισχύοντας την ζωή μας με την δύναμη της πίστεως και της προσευχής».    
            Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος ανακοίνωσε εις τους πιστούς, ότι σύντομα η Ιερά Μητρόπολίς μας, ανάμεσα στις πολυποίκιλες Φιλανθρωπικές και Κοινωνικές δραστηριότητες της, θα αναπτύξει οργανωμένη αρωγή και συμπαράσταση και προς τα ορφανά παιδιά ολοκλήρου της Μητροπολιτικής μας περιφερείας, δια να απαλύνει εμπράκτως τον πόνο της ορφάνιας  και να αισθανθούν τα παιδιά αυτά το χάδι και την στοργή  της Μητέρας Εκκλησίας. Τέλος ευχήθηκε σε όσες και όσους εορτάζουν δια την Εορτή του τιμωμένου οσίου Ευθυμίου του Μεγάλου, Χρόνια πολλά με υγεία και παντοτινή ευλογία.
            Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού, προσέφερε κέρασμα στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο.